Programul „Noua Casă” le vine în ajutorul românilor care vor să plătească rate pentru achiziționarea unei locuințe. 

Pentru acest lucru însă, românii trebuie să aibă un salariu minim obligatoriu. 

Citește și: Viața în România se scumpește în fiecare zi: alimentele sunt mai scumpe decât anul trecut

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Astfel, înainte de a aplica pentru un credit mare cum sunt cele pentru imobiliare, este recomandat să acorzi atenție valorii venitului disponibil, dobânzii, comisionului și gradului de îndatorare. Cel mai important este să achiți un avans cât mai mare, pentru a avea cât mai puțin de plătit ulterior.

Un alt aspect important este că o persoană poate să obțină un credit bancar cu un grad de îndatorare de 45% din venitul său. 

Suma maximă pe care o poți obține pentru „Noua Casă”

Creditul ”Noua Casă” are și o valoare maximă, însă depinde de venitul persoanei care îl accesează. Aceasta este de 66.500 euro pentru locuințe în valoare de 70.000 euro, cu un avans de 5% și 119.000 euro pentru case cu o valoare de 140.000 euro, cu un avans de 15%.

Citește și: Amendă în urma aglomerației de la Sinaia: 15 mii de lei sancțiune pentru Gondola Sinaia

Totodată, pentru un credit de 70.000 de euro, cu un avans de 5% și o rată lunară de 2.373 lei, un român trebuie să aibă un venit de 5.273. În cazul unui credit de 140.000 de euro cu un avans de 15% și o rată lunară de 4.246, venitul obligatoriu minim al persoanei trebuie să fie de 9.436 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si