Creșterea pensiilor cu 40%. Este posibilă? Declarația momentului

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi îndeamnă pe guvernanţi să se gândească la faptul că ”pensiile mărite cu 40% nu sunt doar o reparaţie meritată pentru seniorii noştri, dar pot fi colacul de salvare pentru multe zeci de mii de locuri de muncă”.

Author: R.B. sâmbătă 11 iulie 2020 , 11:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Am ajuns într-un timp record ca dintr-o ţară care suferea de un grav deficit al forţei de muncă să avem astăzi peste un million de români în căutare de

locuri de muncă. Şi din păcate acesta este doar începutul. În condiţiile în care toţi guvernanţii sunt cu ochii doar pe cifrele cu bolnavii de coronavirus şi aproape nici unul dintre ei cu ochiul pe economie, lucrurile merg prost. De acord, vieţile sunt cele mai importante, dar nici lupta pentru creşterea sau măcar păstrarea locurilor de muncă nu trebuie ignorată”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe Facebook intitulată ”Poate fi majorarea cu 40% a pensiilor salvarea economiei?”.

Citeste si: Cu cât vor crește pensiile? „Totuşi facem acest efort”

”Se vor pierde zeci de mii de locuri de muncă în fiecare lună”

”Probabil că nu va mai dura mult până când se vor pierde zeci de mii de locuri de muncă în fiecare lună.

Întârzierea deschiderii afacerilor din HORECA, din transporturi, din construcţii, din comerţ sau chiar din industria showbizz-ului, să zicem aşa, agravează situaţia. Lipsa de încredere a populaţiei în măsurile pe care guvernul le-a luat îi face pe români să fie temători în a cumpăra orice. Lumea se restrânge la lucruri de strictă necesitate şi acest comportament începe să afecteze grav industriile din domeniul bunurilor de consum (auto, industria uşoară, comerţ, etc)”, adaugă Tăriceanu.

Citeste si: Cum se schimbă Legea Pensiilor. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un anunț important pentru milioane de români

”Vine momentul când vor trebui să decidă dacă măresc pensiile şi alocaţiile conform legii”

”Chiar dacă mai are puţin timp de stat la Palatul Victoria, guvernul Orban poate să se reîntoarcă cu faţa la cei care ţin cu adevărat economia în mişcare: consumatorul! Vine momentul când vor trebui să decidă dacă măresc pensiile şi alocaţiile conform legii. Când vor lua aceste decizii îi îndemn să se gândească la faptul că pensiile mărite cu 40% nu sunt doar o reparaţie meritată pentru seniorii noştri, dar pot fi colacul de salvare pentru multe zeci de mii de locuri de muncă! Pentru că aceşti bani se vor întoarce instant în economie şi o vor ţine în viaţă până când lanţurile economiei globale se vor reface!”, consideră Tăriceanu.

Citeste si: Se dau tichete pentru masă caldă. Cine poate beneficia de ele?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si