Creșteri salariale în plină pandemie. CCR discută pe 25 noiembrie sesizările PNL în legătură cele două proiecte de lege care prevăd creșteri salariale

Curtea Constituţională a României va discuta pe 25 noiembrie despre sesizările PNL cu privire la două proiecte de lege adoptate cu majoritatea voturilor PSD care prevăd creşteri salariale pentru funcţionarii publici ai administraţiei publice locale şi Parlamentului. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a spus că iniţiativele legislative au fost adoptate cu încălcarea principiului bicameralismului şi neavând o sursă de finanţare pentru acele majorări.

Andreea Bolocan, vineri 16 octombrie 2020 , 20:24

cresteri salariale CCR PNL coronavirus
CCR discută pe 25 noiembrie sesizările PNL în legătură cele două proiecte de lege care prevăd creșteri salariale[Sursa foto: calculator-salarii.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În acest caz, CCR  va dezbate pe 25 noiembrie legea de modificare a  Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă şi obiecţia de neconstituţionalitate referitoare la Legea care completează Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, ambele ale PNL.

”Prima lege atacată este cea referitoare la acordarea de sporuri şi creşteri salariale în administraţia publică centrală şi Parlament”

Grupul deputatilor PNL a atacat la CCR două legi votate de majoritatea PSD, în ultima şedinţă de vot final. Prima lege atacată este cea referitoare la acordarea de sporuri şi creşteri salariale în administraţia publică centrală şi Parlament. Amendamentele vizând creşterea cu 15% pentru «complexitatea muncii», nu au fost discutate la Senat, unde proiectul iniţial prevedea o cu totul altă tema de reglementare. Prin urmare, noi considerăm că a fost încălcat principiul bicameralismului. În altă ordine de idei a fost încălcată legea responsabilităţii fiscale, care obligă iniţiatorul să precizeze sursa de finanţare pentru proiectele cu impact bugetar. Sunt doar doua din cele mai importante argumente pe care le-am folosit în sesizarea către CCR”, a afirmat Florin Roman, conform unui comunicat de presă.

PNL a a atacat și proiectul pentru creșterea ajutoarelor sociale 

Acesta a mai precizat și faptul că grupul deputaţilor PNL a atacat la CCR şi majorarea etapizată a ISR, care presupune creşterea ajutoarelor sociale, de tip venit minim garantat.

„În acelaşi timp, grupul deputatilor PNL a sesizat CCR in cazul majorării etapizate a ISR, care presupune şi creşterea ajutoarelor sociale, de tip venit minim garantat. PNL încurajează munca, nu nemunca, motiv pentru care am şi legiferat ca cei care refuza un loc de munca sa nu mai beneficieze de ajutoare sociale. PNL este pregătit sa atace la CCR orice proiect populist al PSD care aruncă în aer finanţele României”, a conchis Roman.

Citeste si: Dezvăluire bombă a unui celebru medic român: ”85% din bolnavii Covid s-au vindecat, mulți chiar și fără a fi necesar vreun tratament!”

Citeste si: Veste bună: Capitala se îndepărtează de scenariul roșu. Care sunt județele cu rata infectărilor peste 2 la mie

Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice va fi modificată

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, un proiect de lege care modifică şi completează Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, astfel încât şi alte categorii de funcţionari publici să beneficieze de majorarea cu 15% a salariului de bază, cum ar fi cei care lucrează la Administraţia Prezidenţiala, Secretariatul General al Guvernului şi Parlament.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si