Peste o suta de preoti si mii de pelerini au luat parte in urma cu o ora la impresionantul pelerinaj. Au purtat lumanari aprinse in maini si au intonat cantece religioase.

Pentru aceasta procesiune a fost adusa la Bucuresti, de la Muntele Athos, o icoana facatoare de minuni. Mai precis, Icoana Grabnic Ascultatoare a Maicii Domnului, care va ramane in foisorul Bisericii Icoanei pana luni seara.

Este cel mai important odor al Manastirii Dochiariu, de pe Sfantul Munte Athos, din Grecia, fiind pictata in secolul al XI-lea, in timpul Sfantului Neophitos, unul dintre fondatorii manastirii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Inainte de procesiune, icoana Maicii Domnului "Grabnic ascultatoare" si moastele a patru sfinti, aduse de la Milano, au fost expuse intr-un baldachin, in curtea bisericii Icoanei, langa ramasitele sfantului Dimitrie, Izvoratorul de Mir. In fata lor, s-au rugat deja mii de credinciosi, plini de speranta.

Despre Icoana Maicii Domnului "Grabnic ascultatoare" se spune ca i-ar asculta si le-ar indeplini visele indeosebi pe femeile care isi doresc copii, pe cei cu boli grave.

Preotii spun ca in cartile sfinte sunt consemnate mai multe minuni infaptuite: orbi carora le-ar fi redat vederea sau ologi pe care i-a facut sa mearga, din nou, pe picioare. Simbolic, un detasament din cadrul politiei, in uniforme de gala, va purta torte aprinse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si