Ca o bomba cu ceas, furia halucinanta a baiatului a explodat in casa parinteasca. Intors din Danemarca, tanarul a rabufnit sangeros cand tatal nu a vrut sa-i asculte delirul. Medicii de la Ambulanta, chemati chiar de mama lui, au asistat la o scena ireala.

Pana la sosirea anchetatorilor, tanarul a continuat sa se plimbe ca o naluca pe langa medicii care incercau cu disperare sa-i readuca la viata parintele.

Dus la audieri, baiatul si-a inceput povestea desprinsa, parca, dintr-o alta lume:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Crima a scos la iveala un trecut tulbure: desi provine dintr-o familie instarita si educata, baiatul cazuse in patima drogurilor. A urmat apoi un lung sir de internari in diferite spitale de psihiatrie. De fiecare data a fost scos pe semnatura, de parinti. Recent, el plecase in Danemarca, unde era in somaj, dupa ce facuse acolo doar doi ani de facultate. Pentru ca nu mai raspundea la telefon, parintii s-au dus dupa el. 

Ultima internare a fost anul trecut, in judetul Timis, la cererea mamei.

In privinta baiatului nu a fost cazul, astfel ca, in octombrie, dupa doua luni de spitalizare, el a fost luat acasa de parinti. Externat doar cu o reteta, se pare ca baiatul nu si-a mai luat tratamentul.

Nu se stie nici daca, in tot acest timp, a fost vazut de un medic psihiatru. De cele mai multe ori, din lipsa de spatiu, pacientii a caror stare se amelioreaza sunt lasati in grija rudelor.

Dar speranta exista, pentru ca, la Senat, un grup de lucru condus de sefa Centrului National de Sanatate Mintala lucreaza la modificarea legii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si