Cristian Pomohaci, audiat mai bine de sapte ore la Mitropolia Ardealului. Verdictul a fost ANUNTAT

Fostul preot Cristian Pomohaci, al carui apel la decizia de caterisire s-a discutat, joi, de catre Consistoriul Mitropolitan, a plecat dupa mai bine de sapte ore din sediul Mitropoliei Ardealului de la Sibiu. La poarta s-au aflat aproximativ 30 de sustinatori ai fostului preot, care i-au transmis incurajari.

Author: V.P. Webeditor: A.C. vineri 06 octombrie 2017 , 10:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: S-a dat verdicul in cazul lui Cristian Pomohaci. Mai marii Bisericii au anuntat ca preotul va fi suspendat, dar nu va fi caterisit. El ramane cu titulatura de preot, dar nu va putea sa onoreze sfintele slujbe.

Cristian Pomohaci a ajuns, joi dimineata, la Sibiu cu aceeasi masina cu care a venit si la termenul precedent.

Autoturismul a fost condus de o femeie, care a plecat, imediat ce fostul preot a coborat.

In fata cladirii Mitropoliei Ardealului l-au asteptat circa treizeci de sustinatori carora le-a spus ”Doamne ajuta!”, inainte de a intra in cladire.

Pomohaci a stat mai bine de sapte ore in sediul Mitropoliei Ardealului si nu a facut declaratii presei nici cand a venit, nici cand a plecat. Pomohaci a plecat cu o alta masina, intrucat cea cu care a venit, avand numarul de inmatriculare CJ 77 DUH, s-a defectat, fiind urcata pe o platforma.

Verdictul a fost amanat.

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a discutat, joi, apelul formulat de Cristian Pomohaci la decizia de caterisire.

Preotul Cristian Pomohaci, care a fost caterisit in 28 iulie de catre Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, a contestat decizia la Mitropolia Ardealului de care apartine ierarhic parohia in care a slujit.


 

In 23 august, Mitropolia Ardealului a anuntat ca apelul ”intruneste conditiile de admisibilitate”.

Cristian Pomohaci, ce este si cantaret de muzica populara, este cercetat pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. Totul a fost surprins intr-o inregistrare audio de 22 de minute, in care preotul incearca sa il convinga pe adolescent sa intretina relatii sexuale cu el si chiar sa mai aduca si alti tineri.

Preotul Pomohaci a mai fost acuzat, in 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxa precum exorcizarea, primind canon sa mearga o perioada la Manastirea Afteia pentru a se cai pentru faptele sale.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si