Cristian Pomohaci fuge de pedeapsă! Fostul preot refuză să apară în fața judecătorilor

Avocații lui Cristian Pomohaci ar putea fi amendați dacă ei sau clientul lor nu se prezintă la următorul termen în procesul pentru recunoașterea vinovăției.

Radu Constantin, luni 25 noiembrie 2019 , 08:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cristian Pomohaci e în continuare de negăsit pentru judecătorii de la Tribunalul Mureș, deși cântărețul este foarte prezent pe conturile de socializare și pe la spectacole. Fostul preot este așteptat de exact un an pentru ca acordul de recunoaștere a vinovăției, semnat cu procurorii, în dosarul de evaziune fiscală, să fie legalizat.

La ultimul termen, care a avut loc în luna octombrie a acestui an, judecătorii au citat din nou inculpatul și le-au pus în vedere avocaților să fie prezenți, în mod contrar riscând o amendă judiciară. Luni, 11 octombrie, va avea loc următorul termen din proces.

Cristian Pomohaci a recunoscut în fața procurorilor că s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale rezultate din închirierea a 11 imobile, prejudiciul total depășind 110.000 euro. Reprezentanții Parchetului au menționat că Pomohaci a acoperit integral prejudiciul la data semnării acordului.

Pomohaci ar trebui să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității

Totuși, de ce trage Pomohaci de timp și nu se prezintă la tribunal pentru ”oficializarea” acordului? Pentru că la data la care acordul de vinovăție va fi legalizat, Pomohaci își va asuma și pedepsa de un an de închisoare cu suspendare, negociată cu procurorii.

El nu va mai putea fi ales în funcțiile publice sau care să implice exercițiul autorităților de stat pentru o perioadă de doi ani.

Termenul de supraveghere stabilit ar fi de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, perioadă în care Pomohaci trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:  să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de

muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Citeste si: Cine vine la slujbele de exorcizare ale lui Cristian Pomohaci. Mărturia unui jurnalist care a asistat la scenele din garaj

Totodată, pe durata termenului de supraveghere, el va avea obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei.

Acordul mai stabileşte că, pe parcursul termenului de supraveghere, Pomohaci va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una... Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una dintre cele mai frumoase si talentate actrite din Turcia! Iata cine i-a cucerit inima carismaticului Ahmet Kayakesen!
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
b1.ro
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO) Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
infoactual.ro
12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta 12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si