Cristian Pomohaci, probleme cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei! Fostul preot află abia în februarie dacă scapă doar cu suspendare

Sunt probleme cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Cristian Pomohaci.

Webeditor: Mihai Dragan Author: Radu Constantin vineri 21 decembrie 2018 , 19:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Emoţii pentru Cristian Pomohaci la început de nou an. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul de evaziune fiscală a fostului preot nu a primit încă girul unui judecător, aşa că acesta nu poate fi încă sigur că scapă doar cu pedeapsa ”negociată” cu procurorii: un an de închisoare cun suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

O solicitare a procurorilor a fost înaintată Tribunalului Mureş, însă ceea ce părea o simplă formalitate (de cele mai multe ori judecătorii ”merg pe mâna” procurorilor şi sunt de acord cu soluţia dispusă de aceştia) s-a transformat într-un proces de durată. Astfel, acţiunea de sesizare cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a ajuns la judecători în septembrie 2018, prima înfăţişare a avut loc în noiembrie când s-a stabilit că procedura de citare a inculpatului nu a fost respectată. Un al doilea termen a fost stabilit în decembrie însă şi acesta s-a încheiat cu o amânare. Emoţiile lui Pomohaci ar putea totuşi să se încheie pe 1 februarie 2019, atunci când e stabilită o nouă şedinţă de judecată.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro

Crsitian Pomohaci a recunoscut prin acordul de recunoaştere a vinovăţiei că în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017 s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale din chirii în valoare totală de 684.487 lei (152.883 euro). Pomohaci a fost de acord să plătească prejudiciul în schimbul unei pedepse cu suspendare. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si