Cristian Pomohaci, trei mandate de aducere la tribunal! Fostul preot a invocat din nou motive medicale pentru a nu da ochii cu judecătorii

Cristian Pomohaci a fost din nou citat cu mandat de aducere în procesul în care va fi legalizat acordul de recunoaștere a vinovăției pentru evaziune fiscală.

Author: Radu Constantin vineri 23 august 2019 , 08:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cristian Pomohaci va veni de mână cu polițistul la procesul care va avea loc pe 20 septembrie după ce fostul preot a primit cel de-al treilea mandat de aducere.

Cântărețul a evitat să dea ochii cu judecătorii în fiecare din cele 6 înfățișări care au avut loc până acum. Pomohaci a invocat din nou motive medicale prin intermediul avocatului său.

În luna septembrie 2018, fostul preot Cristian Pomohaci a încheiat cu procurorii Parchetului General un acord de recunoaştere a vinovăţiei, el acceptând să primească din partea instanţei o condamnare de 1 an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi să presteze 90 de zile muncă în folosul comunităţii.

Cristian Pomohaci a recunoscut frauda

Procurorii susţineau că, în perioada ianuarie 2012- octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, Pomohaci a declarat la organul fiscal teritorial venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate, suma nedeclarată ridicându-se la 684.487

lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă unui număr de 11 imobile, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 136.572 lei (din care suma de 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar suma de 21.885 lei contribuţia la asigurările sociale de sănătate).

Cristian Pomohaci va sta 2 ani sub supravegherea poliției

Conform monoturldecluj.ro, termenul de supraveghere stabilit în acest caz este de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, perioadă în care Pomohaci are mai multe obligaţii: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Citeste si: Bogdan Drăghici, acuzat în alte două cazuri de abuz sexual sau de comportament nepotrivit/ Soţia a susţinut că a vrut să sesizeze DGASPC, dar i s-a reproşat că încearcă să îl defăimeze pe preşedintele T.A.T.A

Pe durata termenului de supraveghere, Pomohaci are obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei.

Potrivit acordului încheiat cu procurorii, pe parcursul termenului de supraveghere, Cristian Pomohaci va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si