Cristian, tânărul condamnat la moarte de medicii din Tg. Jiu, a murit

Cristian Buluz, tânărul în vârstă de 39 de ani, din Târgu-Jiu, bolnav de cancer la plămâni, a murit.

A.N.C, duminică 02 iunie 2019 , 15:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acesta s-a stins vineri, în Spitalul ”Marius Nasta” din București, unde fusese transferat, după eforturi disperate ale familiei, în urmă cu zece zile.

Diagnosticat cu cancer la plămâni, Cristian Buluz contactase, în urmă cu câteva luni o infecţie nosocomială – stafilococ auriu. Pentru a putea fi tratat de cancer, tânărul târgujian trebuia să fie tratat, mai întâi, pentru infecţia intraspitalicească.

Inițial, tânărul a ajuns la spitalul din Târgu-Jiu, însă singurele unități medicale în care putea fi tratat erau la București, iar medicii gorjeni au refuzat, zile în șir, să încerce ca acesta să fie transferat la una din clinicile din Capitală, Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” sau Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș”, sub pretextul că niciuna nu o să-l primească.

Citeste si: Doliu în muzică! A murit marele artist și muzician Leon Redbone

Citeste si: Un paramedic, filmat în timp ce loveşte cu un parizer un pacient. Reacția lui Carmen Dan

Citeste si: Imagini șocante de la locul accidentului în care a murit fotbalistul Jose Antonio Reyes. Ce a mai rămas din mașină

Potrivit relatărilor presei, medicii gorjeni nu au luat legătura cu nicio unitate medicală, iar, în schimb, i-au trimis familia să obţină acceptul de transfer. „Ne agăţăm de ultima speranţă, ca să ştim că am încercat totul. Nu ştiu de ce durează aşa de mult transferul. Trebuie tratată mai întâi infecţia şi pe urmă de cancer. Anul trecut când s-a depistat tumora, ni s-a spus că are 90% şanse de recuperare. Nu ştiu de ce nu se acceptă transferul, dar noi îi rugăm să ne salveze copilul“, declara, în urmă cu zece zile, tatăl lui Cristian.

Abia când a ajuns la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a SJU Tg-Jiu medicii de aici au luat legătura cu medicii bucureșteni de la cele două spitale, numai că aceștia nu și-au dat acceptul în vederea transferării pacientului.

Familia lui Cristian a luat la rând spitalele din București, iar după câteva zile de căutări disperate li s-a explicat că protocolul de transfer prevede, printre altele și că medicii spitalelor trebuie să se înţeleagă între ei. În final, după ce cazul a ajuns pe posturile naționale de televiziune, Cristian Buluz a fost transferat din Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, informează gorj-domino.ro.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si