Cristian Tudor Popescu: "Mergea a fost mai preocupat sa-i arate lui Rafa Nadal in vazul lumii intregi ce tenis stie el, decat sa contribuie la victoria echipei"

Cuplul format din Horia Tecau si Florin Mergea se intorc de la Jocurile Olimpice de la Rio cu prima medalie din istoria tenisului romanesc. Cristian Tudor Popescu e insa de parere ca Romania putea obtine mai mult decat argintul.

sâmbătă 13 august 2016 , 15:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Jurnalistul spune ca Florin Mergea a fost mai preocupat sa-i arate lui Rafa Nadal in vazul lumii intregi ce tenis stie el, decat sa contribuie cu calm si disciplina la victoria echipei.

"Nu pot sa dorm, desi e 4 dimineata. Cred ca nu sunt singurul. Intr-un timp paralel al Pamantului Olimpiadelor, acest meci a fost castigat de Horia si Florin. Cum? Florin n-a fost veriga slaba a cuplului nostru, n-a riscat tot timpul, cu o anume aroganta, lovitura decisiva, n-a facut duble greseli fortand nejustificat serviciul 2 in momente importante. Nu a gresit nefortat de 3 ori la rand, dupa ce Horia reusise sa salveze 3 mingi de meci...

In timpul nostru romanesc insa, Florin Mergea a fost mai preocupat sa-i arate lui Rafa Nadal in vazul lumii intregi ce tenis stie el, decat sa contribuie cu calm si disciplina la victoria echipei. Sper sa fie multumit peste ani cu amintirea loviturilor de exceptie pe care le-a reusit...", a scris CTP pe republica.ro.

"Formula spaniola a fost simpla: Nadal in spate, prasnelul Lopez la fileu. Asa cum avertizam, pentru uzul pafaristilor optimisti, Nadal este aproape la fel de periculos la dublu ca la simplu. Serveste in exterior, cu stanga lui teribila, cat se poate de incomod pentru primitor. Schimburile in cros cu el sunt un chin: nu greseste, trimite mingea constant in unghi cu o acceleratie si un spin infioratoare, facand extrem de dificila orice interventie. Horia si Florin, stiind ca vor ajunge sa greseasca, erau nevoiti sa schimbe directia in lung de linie, unde Lopez intepa voleuri imparabile.

In plus, Nadal si Lopez au lobat des si foarte bine, dandu-i ocazia lui Mergea sa greseasca repetat smeciul. Nadal a mai recuperat in stilul sau caracteristic niste mingi ca si pierdute si asa s-a scris istoria...

Meciul a fost atat de lung si palpitant datorita maturitatii profesioniste si eforturilor lui Horia Tecau pana la taierea respiratiei", continua CTP.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si