În urma refuzului Austriei și Olandei cu privire la aderarea României la Schengen, Ilie Năstase și-a declarat public nemulțumirea. Fostul tenismen a adus critici dure la adresa austriecilor în ceea ce privește decizia finală.

Ilie Năstase este deranjat din cauza refuzului României în Schengen 

Refuzul primirii României în Schengen a stârnit diverse reacții tumultoase, printre care și cea a lui Ilie Năstase, care se declară total nemulțumit de cele întâmplate.

Fostul tenismen consideră că oamenii din aceste țări trebuie să se ajute între ei, și nu să recurgă la aceste gesturi:

„Eu nu sunt de acord. De ce să-i pedepsim pe cei care sunt în România, pe privați? Trebuie să rupem relațiile diplomatice, părerea mea”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citește și: România rămâne în afara spațiului Schengen

Părerea lui Năstase în conformitate cu decizia finală

Ilie Năstase consideră că ministrul Austriei „are apucături fasciste față de o țară despre care toată lumea din jurul lui spune ca a greșit”. De asemenea, atitudinea lui Năstase față de Austria este una dură, motiv pentru care afirmă că „oamenii ăștia au investit în România, au băgat din banii lor, nu sunt banii Austriei”.

Citește și: Manfred Weber: „România își merită locul în Schengen”

Năstase speră la o întorsătură de situație

Chiar dacă votul a fost în defavoarea României, fostul tenismen speră ca decizia finală să fie reevaluată în urma unei potențiale întâlniri între țările europene. „Nu-mi place atitudinea lor. Au zis că au greșit, dar că le pare rău?".

Citește și: VIDEO- Premierul Nicolae Ciucă: „Vom continua demersurile pentru aderare la Schengen”

Lucian Bode, afirmații dure la adresa lui Gerhard Karner

Lucian Bode i-a trimis o scrisoare ministrului de interne al Austriei prin care își arată nemulțumirea față de ce s-a decis în privința aderării României la Schengen. Ministrul de interne al României consideră această decizie ca fiind nedreaptă și „care creează la nivelul UE prejudicii uriaşe şi un precedent periculos în actualul context geopolitic”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si