Vești bune pentru un spital din România. S-au alocat bani grei pentru gestionarea crizei sanitare Covid-19

Consiliul Judeţean Constanţa a alocat peste 43 de milioane de lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie pentru gestionarea crizei sanitare Covid-19, banii urmând să fie folosiţi pentru decontarea materialelor de protecţie şi a consumabilelor achiziţionate, dar şi pentru cumpărarea de echipamente medicale noi, printre care nebulizatoare, injectomate, paturi ATI.

Georgiana Balaban, vineri 18 decembrie 2020 , 08:30

criză covid 19 spitalul constanța
Vor fi aduse echipamente noi la Spitalul Județean Constanța.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că în şedinţa de joi, desfăşurată în sistem videoconferinţă, au fost discutate proiecte pentru dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa şi a Spitatulului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

"Pentru aceste proiecte se va aloca suma totală de 43.148.697

lei, valoare care reprezintă decontarea echipamentelor de protecţie şi a consumabilelor achiziţionate de către cele două instituţii sanitare şi achiziţionarea de echipamente medicale noi, care să vină în creşterea capacităţii de intervenţie în lupta contra noului coronavirus”, se arată în comunicatul CJ Constanţa.

Noi echipamente medicale la Spitalul Județean Constanța

criză covid 19 spitalul constanța
Aparatură nouă la Spitalul din Constanța.[Sursa foto: PixaBay]


Astfel, printre cele mai importante echipamente medicale ce urmează a fi achiziţionate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt: nebulizatoare, trusă de videobronhoscopie, injectomate, spirometre, aparat de radiologie digital cu grafie cu tub fixat în podea, sistem modular de testare pulmonară, ecograf cu sondă abdomen şi cu sondă pleurală (liniară), paturi ATI, monitoare funcţii vitale, aparate de ventilaţie mecanică, infuzomate, monitor de transport, defibrilatoare şi aparate de anestezie.

Citeste si: Un medic celebru trage un semnal de alarmă: „Se formează al treilea val din Asia. Dacă nu se golesc spitalele...” Ce s-ar putea întâmpla în România?

Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie urmează a fi achiziţionate următoarele echipamente: un echograf doppler portabil şi unul fix, defibrilator cu monitor LCD bifazic – sincron şi asincron, bronhoscop

flexibil cu canal de lucru, analizator de gaze sanguine portabil, echograf portabil cu traducător US pentru cord şi plămân, aparat Roentgen digital fix şi mobil, precum şi echipamente de dezinfecţie prin nebulizare.

Citeste si: VIDEO- Anchetă în spital după ce o pacientă a fost deconectată ilegal

Judeţul Constanţa este printre cele mai afectate de Covid-19, aflat pe locul trei la nivel naţional în privinţa incidenţei din ultimele 14 zile, dar şi pe primele poziţii la numărul zilnic de cazuri.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 4 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE Rezultate Loto 6 din 49 joi, 4 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Lidl şi-a luat clienţii prin surprindere: "Lidl Tour îşi încheie activitatea în... Lidl şi-a luat clienţii prin surprindere: "Lidl Tour îşi încheie activitatea în România"
monitorulcj.ro
O nouă vară fără festivaluri la Cluj? Organizatorii, la mila autorităților O nouă vară fără festivaluri la Cluj? Organizatorii, la mila autorităților
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si