Criză de paracetamol în farmaciile din România

Paracetamolul aproape că a dispărut din farmacii, pe fondul epidemiei de coronavirus, însă situația este sub control, iar medicamentul nu va mai fi vândut în cantitate mare la o sigură persoană.

A.M.S., miercuri 01 aprilie 2020 , 17:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Paracetamolul se găsește tot mai greu în farmacii, deoarece ce oamenii au înțeles că acesta este recomandat în combaterea simptomelor apărute în infecția cu noul coronavirus și au cumpărat cantități mari.

  Profesorul Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, anunță raționalizarea Paracetamolului, în urma unei discuții cu farmaciștii.

  "Deși este fără prescripție medicală, am stabilit cu colegii farmaciști să nu elibereze mai mult de un flacon, două flacoane / cutii maximum, astfel încât să reușim să asigurăm pentru populație cantitatea de Paracetamol. O raționalizare, astfel încât să ajungă la cât mai multă lume, mai ales pentru cei care au nevoie de el”, a declarat Lupuleasa, la Realitatea Plus, miercuri.

  nu se mai gaseste paracetamol - criza de paracetamol

  Citeste si: Medic ieșit din gardă, oprit în trafic de o polițistă în Capitală. Ce a urmat este incredibil

  ”Pe de altă parte, vreau să anunț că am discutat cu o serie întreagă de producători din România, care fac în momentul de față Paracetamol, și au materie primă, au în stoc produs finit, însă nu în cantități foarte mari. Dacă se vor încerca plafonări ale prețurilor, s-ar putea ca criza în loc să se rezolve să devină și mai mare. De asemenea, există și alte produse care conțin pe lângă Paracetamol și alte produse care mai au și alte substanțe extrem de utile pentru această perioadă. După o discuție cu farmaciștii, pacienții pot pleca cu un produs care să aibă și 500 mg de Paracetamol, pe formularea respectivă", a mai spus președintele Colegiului Farmaciștilor, Dumitru Lupuleasa.

  nu se mai gaseste paracetamol - criza de paracetamol

  Citeste si: Atenție mare! Ce nu mai ai voie să faci când vine vorba de completarea declarației pe proprie răspundere. Riști amenzi uriașe

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si