Iohannis a retras decoraţia oferită Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava

Preşedintele Klaus Iohannis a retras Ordinul "Meritul Sanitar” în grad de Cavaler oferită Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, în urma gravelor deficienţe în activitate constatate în perioada stării de urgenţă provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obţinute anterior.

R.B., miercuri 01 aprilie 2020 , 17:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 1 aprilie, decretul privind retragerea decoraţiei conferite Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Citeste si: Doctorul a rupt tăcerea. Ce se întâmplă la Spitalul Suceava. „Ni se dădea o singură mască”

"Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicată, precum şi ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii, republicată, având în vedere gravele deficienţe în activitate constatate în perioada stării de urgenţă provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obţinute anterior, Preşedintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: Iohannis, la finalul ședinței de urgență: „Este foarte important ca toți să respecte legea”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat că, în cazul deceselor înregistrate la Spitalul Judeţean Suceava, la persoane confirmate cu Covid-19, există indicii că acestea sunt în legătură cu activitatea ilicită desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical (personal din cadrul spitalului, precum şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava). Aceste persoane nu ar fi respectat măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, în perioada ianuarie-martie.

Citeste si: Comisia Europeană, avertisment pentru Ungaria. Mesajul președintei CE în contextul crizei de coronavirus

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si