Isteria uleiului de floarea soarelui și a altor alimente de bază i-a lovit în plin până și pe cei mai chibzuiți dintre europeni: germanii.

Un lanț de supermarket-uri a introdus restricții de vânzare 

Din cauza cererii foarte mari de ulei, un lanț de supermarketuri a introdus deja restricții de vânzare, iar clienții mai pot cumpăra doar 2 Litri pe gospodarie.

Asta dacă au norocul să găseasca la raft, după cum recunoaște o româncă stabilită în Germania:

Citeste si: Uniunea Europeană în criză de ulei: Rezervele ajung doar pentru șase săptămâni. 45% din necesar provine din Ucraina

"În tot acest timp, prețurile s-au dublat văzând cu ochii. Să vă dau un exemplu, înainte o sticlă de ulei costa 99 de cenți, acum prețul unei sticle este 1 euro și 79 de centi."

Ulei vândut pe internet la prețuri uriașe

Iar pentru că în magazine abia se mai găsește, uleiul a început să fie vândut online, la prețuri uriașe.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentul care se scumpește enorm chiar înainte de Paște. După carne, ulei și lapte urmează un alt aliment găsit în toate gospodăriile

Supermarketurile germane raportează o creștere a vânzărilor de ulei de floarea-soarelui, pe fondul temerilor că războiul din Ucraina ar putea cauza lipsuri de aprovizionare, scrie The Guardian.

Citeste si: Dietă de detoxifiere de primăvară: Durează doar 7 zile. Ce alimente ar fi bine să consumi?

Dar exista mai multe motive pentru penurie: pe lângă recoltele slabe, și costurile de producție sunt în creștere pentru uleiul de gătit. În același timp, Ucraina asigura peste 50% din piața mondială a uleiului de floarea soarelui, Germania fiind unul dintre cei mai mari importatori ai săi.

Isteria uleiului a provocat și un conflict violent

Isteria și spaima au făcut ca o încercare a unui grup de 5 germani de a cumpăra 30 de sticle de ulei să degenereze în violență, fiind nevoie de intervenția poliției.

Citeste si: VIDEO| Noi scumpiri la carburanți. Motorina a sărit pragul de 8 lei pe litru

Două femei și trei bărbați au provocat un conflict violent la un supermarket din Asperg, regiunea Baden-Württemberg, scrie ziarulromânesc.de. Totul a început de la încercarea grupului de a cumpăra 30 de sticle de ulei, în condițiile în care produsul era raționalizat la o singură sticlă de persoană.

Casiera supermarketului a refuzat să le permită că cumpere câte un bax, însă femeile și bărbații au trecut la amenințări. Până a venit poliția, grupul dispăruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si