Criza sanitară se intensifică în România: Focar de coronavirus la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu și la Socola

Este focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgenţă din Târgu-Jiu, unde 11 persoane din două secții au fost confirmate cu virusul Sars-CoV 2. O situaţie asemănătoare se înregistrează şi la Iaşi, la Socola.

Author: Alexandra Costea miercuri 15 septembrie 2021 , 17:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Este vorba despre doi membri ai personalului medical și alți nouă pacienți bolnavi de COVID-19.

Cele două focare de COVID-19 au fost identificate la Secțiile de Gastroenterologie și Obstretică-Ginecologie. La prima dintre ele, cinci pacienți și un cadru medical au fost depistați pozitiv, iar la Obstetrică-Ginecologie, patru paciente și un cadru medical.

Citeste si: VIDEO| În plin val 4 al pandemiei, Capitala este la doar un pas să intre în scenariul galben

Printre cei confirmați pozitiv se află și un nou-născut

La Obstretică-Ginecologie, o mămică infectată a născut noaptea trecută, iar nou-născutul a fost și el depistat cu Sars-CoV 2, fiind transferat la secția COVID de Pediatrie. 

Conducerea Spitalului Județean de Urgenţă Târgu-Jiu  a informat că internările pe cele doua secții se suspendă pentru trei zile și tot personalul care lucrează acolo va fi testat. 

Deopotrivă, toate persoanele infectate vor fi duse la spitalul suport COVID din Târgu-Cărbunești și se va începe dezinfecția pe secții. Aparținătorii au fost informați că nu vor mai avea acces pe cele două secții.

Citeste si: Primele cazuri de COVID-19 în școli: mai mulți elevi și profesori din judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea au fost confirmați pozitivi

Focar de COVID şi la Socola

Un alt focar de COVID a fost depistat şi la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, acolo unde ieri erau înregistrate opt cazuri.

,,Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi- Secția IV Acuți – opt (o infirmieră și şapte pacienți).

Măsuri: Primul caz a fost cel al infirmierei, a urmat un pacient care a prezentat simptomatologie specifică și ulterior, la testarea pacienților contacți direcți, au mai fost depistați încă şase pozitivi.

În zilele următoare se va relua testarea personalului și a pacienților", se arată în comunicatul trimis presei.

Citeste si: Noi restricții în centrele sociale: angajații nu pot veni la muncă nevaccinați, fără testare sau dacă nu au trecut prin boală


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si