Croatia a inceput construirea un gard la granita cu Serbia. Bariera metalica este menita sa limiteze trecerea imigrantilor extracomunitari

Autoritatile croate au inceput construirea gardului pe un segment al frontierei cu Serbia, in zona punctului de trecere Batina, unde se intalnesc frontierele Croatiei, Serbiei si Ungariei.

vineri 01 iulie 2016 , 08:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Croatia a luat aceasta masura pentru a limita trecerea imigrantilor extracomunitari, informeaza Mediafax. Politia croata a confirmat ca in aceasta zona se va construi un gard.

Autoritatile au luat aceasta decizie dupa ce Serbia a semnalat ca aproximativ 700 de imigranti din Orientul Mijlociu vor incerca sa ajunga in Croatia.

Potrivit Romania Libera, in perioada de vârf a crizei migranţilor 2015-2016, mii de migranţi, mulţi dintre ei refugiaţi din Siria şi alte zone de război din Orientul Mijlociu, au folosit aşa-numita rută a Balcanilor în fiecare zi. Sosind din Turcia, prin Grecia şi Macedonia, iniţial ei şi-au continuat drumul spre Germania şi alte ţări UE prin Ungaria şi Austria.

Ungaria a oprit migranţii la frontiera sa cu Serbia în septembrie, deviind fluxul spre Croaţia. În cele din urmă, migranţii au început să treacă prin Slovenia, ajungând în Austria.

În luna februarie, toate ţările din Balcani, la nord de Grecia, au oprit accesul migranţilor.

Organizaţiile de ajutor au estimat recent că între 200 şi 600 de migranţi iau calea Balcanilor în fiecare zi, cea mai mare parte trecând iar prin Ungaria.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si