CTP, declarații șoc despre fake news-ul cu casca lui Iohannis: ”E un principiu vechi: Calomniază, calominiază, că tot rămâne ceva”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a argumentat de ce a apărut acest fake news și cine este câștigătorul „aparițiilor” publice de miercuri: Klaus Iohannis sau Viorica Dăncilă?

R.B., joi 14 noiembrie 2019 , 14:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Un astfel de fake news ordinar are ca scop să rămână totuși un număr de cetățeni cu îndoieli, unii chiar cu convingeri în legătură cu această tâmpenie. E un principiu vechi: Calomniază, calominiază, că tot rămâne ceva”, a explicat, joi, la Digi24, gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Citeste si: Fake news PSD cu presupusa cască din urechea lui Iohannis. Iată dovada că a fost o știre falsă!

Argumentația lui CTP:
„Ca să vorbești liber, răspunzând unor întrebări pe care nu le cunoșți dinainte și să ți se sufle prin cască ce să spui este, pentru orice om de bun-simț, o imposibilitate. Mai întâi, că cel care îți suflă ar trebui să fie un geniu care să formuleze răspunsul pe loc, îndată ce este pusă întrebarea - care nu e cunoscută. Apoi, cel care ascultă și reproduce ceea ce i se spune în cască trebuie să asculte mai întâi, ca după aceea să spună. Asta înseamnă pauze considerabile în discurs. Or, domnul Iohannis a vorbit tot timpul liber și cursiv, fluent, cu răspunsuri evident spontane, între care remarcabil a fost cel tocmai de la întrebarea despre cască pusă de un domn jurnalist, care și-a invocat colegii jurnaliști care au dubii în legătură cu casca lui Iohannis. (...) Acolo Iohannis a răspuns gestual, după cum ați văzut, spontan. Deci nu era nevoie ca doamna Firea să-și retragă înspăimântată postarea de reacție de pe net ca să ne dăm seama că este vorba despre o urmare a ticăloșiei fecale la adresa spitalului pentru copiii bolnavi de cancer a aceleiași doamne.

Citeste si: Rareș Bogdan, furibund: ”Atac mârșav la pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis”

Doamna Dăncilă, pe lângă faptul că s-a pus într-o situație mai mult decât ridicolă - grotescă, citind „înjurături”, adică minciuni, dezinformări, victimizări feministe la adresa președintelui Iohannis, insulte, insulte în serie la adresa lui Klaus Iohannis, le-a citit de pe hârtie. Când citești imprecații de pe hârtie nu poți să fii decât penibil”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si