CTP, despre cum a prezidat Klaus Iohannis ședința de la Guvern: "Dăncilă l-a dat afară"

Faptul că a prezidat ședința de la Guvern nu este un mijloc prin care Klaus Iohannis să poată să oprească adoptarea ordonanței de urgență pe "Taxa de lăcomie" pe care vrea Executivul s-o dea este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

E. V., vineri 21 decembrie 2018 , 15:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ba mai mult, într-o intervenție la Digi24, acesta a spus chiar că Viorica Dăncilă l-a dat afară pe Președinte din Palatul Victoria.

CTP, despre cum a prezidat Klaus Iohannis ședința de la Guvern: "Dăncilă l-a dat afară"

Cristian Tudor Popescu: „Dăncilă l-a dat afară pe domnul Iohannis. Iohannis a venit cu glas mare acolo, s-a aşezat şi a spus: <pot, potrivit art 80, 86, 87, coroborate, pot să prezidez şedinţele de guvern când vreau şi cât timp vreau eu, nu există să prezidezi parţial. Prezidez toată şedinţa>.

<Pe bune?> i-a zis Dăncila. <N-o s-o prezidezi. Prima parte discutăm ce vrei matale, noi nu avem treabă cu chestiuni de apărare, de siguranţă naţională, de politică externă, dar dacă vrei să stai pe aici, nu ai decât>. După care pleci.

Şi a plecat.

Nu a participat (la a doua parte – n.r.) pentru că a fost dat afară. A spus că rămâne la toată şedinţa, că are dreptul. Şi a plecat. Deci a fost dat afară. Lucru previzibil. Mă şi gândeam că, dacă ar fi încercat să rămână, avea o soluţie Dăncilă. Spunea: <stimaţi colegi, domnul preşedinte tine cu tot dinadinsul să rămână.

Noi ne ridicăm şi mergem în celălalt birou>. Ce făcea Iohannis? Venea după ei?

A făcut toată această poveste, prezenţa acolo, ca să facă ceva, ca să dea electoratului său o cât de mică satisfacţie. Rezultatele, nule.

Mâine va fi adoptată ordonanţa. Nu-l văd ducându-se şi mâine la şedinţa unde se discută doar despre această ordonanţă. Mâine pot să-i facă asta.

Dacă vine peste ei, pleacă în altă încăpere. Asta a ajuns funcţia de preşedinte. Nu e neapărat vina lui Iohannis.(...)

(Are vreo soluţie preşedintele?) Nu poate s-o blocheze. Nu are niciun atribut pentru aşa ceva. Câtă vreme se duce, cum s-a dus şi azi, totuşi era ceva şi corect în ce a spus Dragnea: cum te duci să prezidezi şedinţa guvernului când tu refuzi să-i numeşti pe cei doi desemnaţi.

Nu faci nimic, laşi atârnată această chestie, care nu valorează nimic din punct de vedere al capitalului politic şi se duce peste guvern cu această chestiune în coadă, cu cei doi pe care refuză să-i revoce. Nu are mare credibilitate în acest fel. Nu poate opri această ordonanţă”

sursa foto: Fanatik 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si