Cu banii pe care ii platiti pentru o masa in oras puteti manca pe saturate acasa o saptamana. Iata cum trebuie sa faceti
Secretul economiei sta in modul in care faceti piata, dar si in imaginatia de care dati dovada in bucatarie. Colegii nostrii de la Constanta au facut un mic experiment culinar. Cat i-a costat, vedeti acum.

-Putem sa ne facem piata cu bani putini, pentru o saptamana, dar totul este sa stim ce sa cumparam, cum sa cumparam, dar cel mai importanta, cum sa negociem. Vreau sa cumpar doua kilograme de cartofi dar vreau sa stiu cat e kilogramul.
Oferta in piata e inca bogata, iar legume sunt pentru toate buzunarele. Ne facem provizii pentru mai multe feluri de mancare.
Cumparam si cativa ardei grasi, pe care ii gasim intre 3 si 4 lei kilogramul. Cum facem sa cumparam aceeasi calitate, la cel mai redus pret....?
- Daca iti faci piata in timpul saptamanii ai parte de o oferta mult mai buna. In weekend este foarte multa lume la piata, cererea este mult mai mare asa ca preturile in mod normal cresc.
Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro
Am cumparat intre timp si morcovi, iar ultima de pe lista este....fasolea.
- Gata, avem sacosile pline deja. La cei 10 lei cheltuiti pana acum adaugam 11 petru fasole. Mergem mai departe sa cumparam pui si ulei.
Daca nu sunteti vegetarieni, carnea trebuie sa stea la loc de cinste in frigider. E bogata in proteine si, daca luati diverse sortimente, puteti face mai multe feluri de mancare. Cel mai la indemana este puiul.
Vrem sa facem si o ciorba, asa ca vom cumpara bulion, taitei si ulei.
Am mai cumparat 10 oua, iar acum, ca tragem linie, am cheltuit....doar 68 de lei. E timpul sa ne lasam pe mainile unui maestru in gastronomie. Chef Nadejde ne va arata ce putem gatim din produsele cumparate.
- La micul dejun poti avea o tortillia, omleta spaniola din oua, cartofi, ardei, ceapa. Poti face omleta cu carnati, cu oua fierte.
Iar pentru pranz, putem face o supa cu taitei sau o crema de legume.... Iar pentru felul doi, avem zeci de variante.
Daniel Nadejde, chef bucatar: Putem face o tocanita de legume, putem face o iahnie de fasole cu carnati. Avem si pasta de bullion ca sa putem face tocanite, un gulas. Punem si putin patrunjel? Sigur ca da!
Sfatul specialistilor culinari este sa preparati mancare putina si diversificata, in fiecare zi. Astfel, n-o sa va plictisiti de mancarea gatita, iar cele cumparate o sa va ajunga cel putin o saptamana.