Cu declaratiile facute, Viorica Dancila si-a pus in cap toti parintii care au copii ce sufera de autism! Cazul a ajuns la Consiliul de Combatere a Discriminarii!

Un scandal imens a starnit Viorica Dancila cu o vorba aruncata in vant. Premierul a vrut sa-i loveasca pe cei care parasc Romania la Bruxelles, numindu-i autisti, dar cuvintele i-au durut pe cei care au in familie persoane cu dizabilitati. Chiar daca si-a cerut scuze public, ea va fi citata la Consiliul de Combatere a Discriminarii, ca o ironie, exact in ziua in care ar trebui sa fie la Bruxelles, intr-o vizita oficiala.

Author: G. S. vineri 16 februarie 2018 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Scuzele premierul Vasilica Viorica Dancila vin dupa ce, aseara, intr-o emisiune televizata, spunea ca toti cei care au parat Romania la Bruxelles sunt autisti, care nu vad si nu aud ce este vizibil pentru cei de buna credinta. Controversata declaratie a starnit revolta asociatiilor care lupta pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati.


Dupa ce a fost aspru criticata, Viorica Dancila a promis sprijin pentru persoanele cu dizabilitati, fara sa dea detalii.

Tocmai lipsa unei strategii a adus in pragul disperarii familiile ignorate de toate guvernele. Copiii diagnosticati cu autism, sindrom Down sau epilepsie au nevoie de terapie intensiva de recuperare, iar asta costa enorm.

Asadar, statul nici nu le poate oferi terapie si nici nu o deconteaza. Mai grav e ca, prin revolutia fiscala, ciunteste grav din donatiile de 2% facute ONG-urilor. Adele Chirica, mama unui copil cu sindrom Dravet, avea pana mai ieri, prin asociatie, un centru unde cei cu dizabilitati beneficiau gratuit de terapii.

Din lipsa banilor a fost fortata sa puna lacatul pe usa.  
Intre timp, Consiliul de Combatere a Discriminarii s-a autosesizat si a anuntat ca Viorica Dancila va fi citata pentru a fi audiata saptamana viitoare, pe 20 februarie. Doar ca exact atunci, premierul va fi la Bruxelles, intr-o vizita oficiala. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si