Viorica Dăncilă a povestit la Antena 3 cum a ajuns să înfieze un copil "Nu-mi doream să înfiez un copil, așa cum s-a acreditat. Pe 4 ianuarie 1990 eram inginer stagiar. Împreună cu soțul meu era în formarea cariere- după orele de program predam la liceul din localitate. În noaptea de 4 ianuarie eram de serviciu- se făcea dispecerat. Trebuia să monitorizăm tot ce se întâmpla pe timpul nopții în toate secțiile de producție.

Pe la 1-2 noaptea, îmi amintesc perfect, pentru că a fost o noapte importantă care a schimbat destinul familiei mele, vorbeam cu o prietenă care era centralistă. Îmi spunea că este puțin necăjită, că a vorbit cu omoloaga ei care lucrează la spital și că o femeie a abandonat un copil și că acel copil plânge într-una. Și că dimineață se va duce să vadă acel copil. M-a întrebat dacă vreau să merg și eu și am spus 'da'. Nu eram foarte convinsă", a povestit Viorica Dăncilă.

Momentele din maternitate, situația grea în care se afla mama naturală a fiului său, au făcut-o pe Viorica Dăncilă să nu-l abandoneze pe Victor în spital și atunci s-a născut ideea de a-l înfia.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Copilul era abandonat, mama îl lăsase în spital. Nu vreau să o acuz pe această femeie. Atunci am acuzat-o- am spus că nu este normal, că nimeni nu trebuie să abandoneze un copil. Pe urmă când am cunoscut situația acestei femei mi-am dat seama că a fost într-o situație critică. Am simțit atunci că nu pot să abandonez acel suflețel. Că parcă atunci când plângea parcă își striga disperarea și spunea că cineva parcă trebuia să se apropie să-l salveze.

Nu puteam să las acel copil acolo", a completat premierul.

Viorica Dăncilă spune că soțul ei l-a iubit pe băiat imediat ce l-a cunoscut. "Soțul meu l-a iubit de cum l-am adus acasă, l-a idolizat. L-a iubit enorm de mult și îl iubește enorm de mult", a subliniat Viorica Dăncilă.

Premierul României mai spune că atât familia cât și prietenii au sfătuit-o să se gândească bine înainte de a lua o decizie. "Nu exista aparatură să-ți dai seama dacă copilul are probleme, poate mama a făcut ceva, poate copilul are probleme și te vei chinui toată viața. Am fost de neclintit și am spus 'Nu, acest copil merge cu mine'", a mărturisit ea.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cum a aflat Victor că nu este fiul natural al Vioricăi Dăncilă "Cred că avea vreo 15 ani. De o săptămână era un pic mai rebel. Nu prea se alinia cerințelor mele, mi s-a părut că, dimpotrivă, încearcă cumva să mă pedepsească.  Și, într-o seară, am vorbit cu el și i-am spus că nu mi se pare normal ce face și că mă obligă să-l pedepsesc într-un fel.

Și atunci mi-a spus: 'Poți să mă pedepsești pentru că știu că nu sunt copilul tău'. Am avut un șoc și l-am întrebat ce s-a întâmplat. Și mi-a spus că unul dintre copii i-a spus 'de ce spui că îți iubești atâta părinții și că sunteți fericiți, că de fapt tu nu ești din această familie'.

I-am explicat atunci totul. Am plâns și eu și soțul meu și el. Și am promis că nu o să mai vorbim niciodată despre acest lucru și că nu o să mai las pe nimeni să-l mai rănească niciodată. Dar, nu am putut să-l apăr acum, pentru că dacă atunci au fost răutățile unor copii, acum sunt răutățile unor oameni", mărturisește premierul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si