Cum a scapat Carol al II-lea de prima iubita a Regelui Mihai, neagreata de casa regala: "Yvonica a dat scrisorile cerute si i s-a depus la banca dota de 2.000.000 lei”

Prima iubita a Regelui Mihai nu a fost pe placul tatalui Carol al II-lea, care a dat bani ca sa rezolve despartirea celor doi.

Petru Luca, vineri 15 decembrie 2017 , 18:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Jurnalul personal al lui Carol al II-lea, publicat in 2004 la Editura Curtea Veche, dezvaluie stilul autoritar promovat de monarh in raport cu fiul lui, Mihai (1921-2017). Dezamagit de faptul ca Mihai, pe atunci in varsta de 16 ani, se aventurase intr-o relatie amoroasa cu Yvonica, Carol al II-lea s-a implicat personal in ecuatie, incercand sa-l faca pe fiul sau sa provoace cat mai repede despartirea.

“A venit şi Yvonica să-l vază pe Mihăiţă.

Au fost, după masă, amândoi la mine” sau  “Mihăiţă, foarte agitat, a voit-o cu orice preţ pe Yvonica; n-a avut noroc, s-a aranjat pentru astă-seară", nota Carol al II-lea in jurnal despre intalnirile celor doi tineri, incepute in 1937. Ajutat si de iubita Elena Lupescu, care negocia cu Yvonette termenii despartirii, Carol al II-lea tragea singur concluzii despre viata sentimentala a lui Mihai. “A constatat că nu poate fi vorba de iubire din partea ei faţă de Mihăiţă. Şi el, bietul băiat, îşi făcea iluzii”. Pana la urma, dupa ce a stabilit cu iubita lui Mihai suma potrivita pentru o intelegere amiabila, pe 24 iulie 1939, Carol isi exprima satisfactia in scris . “Yvonica a dat scrisorile cerute şi i s-a depus la bancă dota de 2.000.000 lei”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mario Fresh, în doliu! E devastat după ce o persoană dragă A MURIT: "Of, m-ai... Mario Fresh, în doliu! E devastat după ce o persoană dragă A MURIT: "Of, m-ai distrus"
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Cât câştigă un angajat la Lidl Cât câştigă un angajat la Lidl
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si