Cum alegem broasca în funcție de tipul de ușă?

Atunci când vine vorba de alegerea celei mai bune broaște pentru o anumită ușă, este important să înțelegi diferitele tipuri de uși și cerințele de securitate ale acestora. Pentru ușile standard, vei dori să alegi o broască cu un model standard de cheie. Pentru ușile glisante se potrivește o broască tip cilindru, în timp ce pentru porțile de exterior, va trebui să alegi o încuietoare îngropată sau încastrată. Ținând cont de aceste sfaturi, vei putea alege în cel mai scurt timp încuietoarea perfectă pentru ușa voastră.

Author: Diana Bostan miercuri 16 noiembrie 2022 , 16:29

ușă

Cum alegem broasca în funcție de tipul de ușă

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Câte tipuri de broască de ușă există?

Există o varietate de încuietori de ușă disponibile astăzi pe piață, fiecare cu propriile caracteristici și beneficii unice, dar cele mai comune sunt încuietorile de ușă cu un singur punct și cele cu mai multe puncte. Poți opta pentru o broască ușă îngropată sau aplicată monopunct sau multipunct sau pentru broască de ușă electrică. 

Broasca de ușă îngropată este un tip de încuietoare ascunsă în suprafața ușii. Acest tip de încuietoare este instalat în interiorul cadrului ușii și este activat de un comutator manual. Broasca de ușă aplicată este cel mai comun tip de încuietoare pentru ușile ce nu permit utilizarea unui model îngropat. 

Citește și: Robot aspirator- Inovație la domiciliu

Încuietoarea de ușă îngropată sau aplicată poate fi cu un singur punct sau multipunct. Aceste tipuri de încuietori necesită unul sau mai multe puncte de închidere și sunt populare pentru că sunt ușor de utilizat.

O broască de ușă electrică constă dintr-o încuietoare și un circuit electric, care îți permite să deschizi ușa de la distanță sau cu ajutorul unui card de acces. Sunt convenabile și practice dar pot fi mai puțin sigure decât alte opțiuni, deoarece se bazează pe curent electric.

Ce broască alegem în funcție de materialul din care este făcută ușa?

Atunci când alegi o broască pentru o ușă, este important să iei în considerare materialul din care este făcută ușa. Diferite încuietori sunt concepute pentru a funcționa mai bine cu diferite tipuri de materiale. Iată câteva sfaturi pentru a alege încuietoarea potrivită:

  • Pentru ușile fabricate din lemn sau materiale compozite, alegeți o broască aplicată sau îngropată. Aceste încuietori nu necesită mecanisme speciale pentru a funcționa și pot fi ușor montate în cadrul ușii. 
  • Pentru ușile din metal, optați pentru o broască ușă metalică standard cu cheie, fie un sistem de închidere electromagnetic. Cele electromagnetice utilizează chei electronice care nu pot fi copiate sau duplicate, ceea ce le face ideale pentru spațiile unde se dorește o înaltă securitate. 
  • Pentru ușile din sticlă, alegeți o încuietoare cu mâner, cu sau fără găurire, ce se montează în partea inferioară sau superioară a ușii sau o broască electromagnetică cu cartelă și cod. 

Din ce finisaj este recomandat să fie o broască de exterior sau poartă?

Pentru exterior și porți de acces, cele mai populare opțiuni de încuietori includ finisaje nichelate bronz sau galvanizate, care asigură o protecție de lungă durată împotriva intemperiilor. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje, așa că este important să alegeți finisajul care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre specifice. O broască galvanizată este, de obicei, cea mai ieftină opțiune și are o bună rezistență la coroziune și uzură. Finisajul din bronz oferă o patină frumoasă care se va dezvolta în timp, pe măsură ce se oxidează la soare și la ploaie. De asemenea, protejează feroneria de rugină și coroziune, ceea ce o face ideală pentru utilizarea în exterior. 

Citește și: Top 4 aspecte de avut în vedere înainte să dai în chirie un apartament

Opțiunile pentru securizarea ușilor sunt nenumărate, dar, în general, dimensiunea încuietorii determină ce tip de broască este potrivit pentru o anumită ușă. În cele mai multe cazuri, depinde în totalitate de preferințe și necesitatea fiecăruia privind protejarea casei. Asigurați-vă doar că nu faci compromisuri în ceea ce privește calitatea în alegerea unor broaște care să reziste la uzură și forțare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si