Cum alegi un sistem POS potrivit pentru afacerea ta

Investiția în tehnologie te ajută să conduci și să ții sub control afacerea ta. Întrucât tot mai mulți clienți preferă să efectueze plăți cu cardul, achiziționarea unui echipament fiscal de tip POS pentru activitatea ta comercială vine în întâmpinarea acestei dorințe.

Author: G.S. joi 13 decembrie 2018 , 14:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Informațiile privind plata preluate, stocate și transmise de dispozitivul POS pot fi folosite pentru optimizarea vânzărilor. În piață există o diversitate de modele, de aceea trebuie să te informezi care este cel mai potrivit pentru activitatea pe care o desfășori. Pentru a beneficia de toate avantajele oferite de un sistem POS, ține cont de câteva criterii de selecție.

Altfel există riscul să investești într-un aparat incompatibil cu nevoile firmei tale. Accesoriile și componenta software sunt create să corespundă fiecărui domeniu de activitate.

1. Funcțiile de bază ale echipamentului
Cele trei funcții esențiale pe care trebuie să le acopere echipamentul tău POS sunt eliberarea unui bon fiscal, crearea unor baze de date și inventarierea stocurilor. Conform specificului și mărimii afacerii tale, poți crește gradual performanțele sistemului.

2. Compatibilitatea cu celelalte componente ale sistemului
Asigură-te că toate elementele componente ale aparaturii tale fiscale sunt compatibile. Elementul de bază al unor aparate POS este un terminal (computer), de obicei integrat într-un display touchscreen. Monitorul permite vânzătorului să efectueze operațiunile comerciale cu ușurință, iar sistemul înregistrează stadiul comenzilor online, procesarea plăților, situația inventarului în timp real. Restul accesoriilor sunt opționale și trebuie alese cu grijă.

3. Alege accesoriile potrivite
În funcție de specificul afacerii tale, completează echipamentul tău POS cu accesoriile potrivite.

Cititorul de coduri de bare ajută la identificarea produselor prin scanarea etichetei și simplifică procesul de vânzare. O imprimantă de bonuri poate fi folosită atât pentru eliberarea bonului fiscal, cât și pentru transmiterea unor comenzi în unități de alimentație publică. Terminalul de plată procesează plățile făcute cu cardul, preferate de un număr tot mai mare de clienți. Un POS portabil nu poate lipsi din baruri sau restaurante, spre exemplu. Pentru depozitarea în siguranță a numerarului din punctele de plată, poți achiziționa sertare de bani compatibile cu casa de marcat. Tot pentru confortul din punctele de plată poți adăuga și un afișaj pentru clienți, de tip alfanumeric sau display color, care să informeze corect cu privire la produsele achiziționate. Pentru desfășurarea cu ușurință și corectitudine a tranzacțiilor, poți instala și un cântar comercial electronic, care afișează instant prețul în funcție de gramajul produsului.

4. Informează-te cu privire la performanțele sistemului
Experiența clienților este un factor important în orice achiziție de aparate POS. Dacă te-ai hotărât asupra unui sistem pe care îl consideri potrivit, încearcă să afli informații despre performanțe, erori sau gradul de dificultate al utilizării. O vizită de documentare într-un spațiu cu specific apropiat de afacerea ta care are deja instalat un astfel de sistem poate fi edificatoare. În funcție de buget, informează-te cât costă un POS și caută cele mai bune POS oferte pentru activitatea ta comercială. Motoarele de căutare pe internet sunt de un real folos în acest sens, iar un search de tipul „aparat POS preț” îți deschide o multitudine de opțiuni.

5. Exploatează beneficiile unui sistem POS
Investiția în aparate POS aduce afacerii tale numeroase beneficii. În cazul punctelor de plată, permite procesarea rapidă a produselor, ceea ce duce la vânzări rapide și confortul clienților care nu sunt nevoiți să petreacă mult timp la coadă. Interpretarea informațiilor indexate de sistemul software te ajută să vii în întâmpinarea nevoilor clienților, pe care îi poți fideliza organizând campanii de marketing sau oferindu-le programe de loialitate. Baza de date actualizată permanent îți permite să asiguri stocul necesar din timp și să reduci pierderile de inventar.

Asigurarea unei aparaturi fiscale specializate și performante îți optimizează activitatea comercială. Integrarea unor programe analitice în sistemul POS oferă statistici reale despre vânzări și preferințele clienților, de care poți ține cont în asigurarea stocurilor necesare. O instalare POS poate fi primul pas către sporirea vânzărilor. Echipamentul potrivit înregistrează și urmărește comenzile și îți gestionează inventarul, ajutându-te să vii în întampinarea dorințelor clienților.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Compensarea facturilor la energie şi plafonarea preţurilor, adoptate de Parlament. Cum... Compensarea facturilor la energie şi plafonarea preţurilor, adoptate de Parlament. Cum se aplică și cum se vor calcula facturile
spotmedia.ro
Dan Jurcan, director IRES: Ce am descoperit noi este că obligativitatea (culmea!) este... Dan Jurcan, director IRES: Ce am descoperit noi este că obligativitatea (culmea!) este cea care i-ar motiva pe reticenți să meargă să se vaccineze
spotmedia.ro
După 150 de ani, în sfârșit a fost văzută! Prima fotografie cu o specie imensă în... După 150 de ani, în sfârșit a fost văzută! Prima fotografie cu o specie imensă în sălbăticie
b1.ro
Ramona Olaru nu mai suportă glumele lui Dani Oțil: „Te vede Dumnezeu” Ramona Olaru nu mai suportă glumele lui Dani Oțil: „Te vede Dumnezeu”
infoactual.ro
Ionuț Dolănescu, dezvăluire plină de durere. Ultimele cuvinte rostite pe patul de MOARTE Ionuț Dolănescu, dezvăluire plină de durere. Ultimele cuvinte rostite pe patul de MOARTE
infoactual.ro
Cuvintele pe care NU trebuie să le rostești sub nicio formă! Arsenie Boca: Se... Cuvintele pe care NU trebuie să le rostești sub nicio formă! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului
evz.ro
Bomba zilei vine de la Pfizer. Toți românii trebuie să afle adevărul. „Este definitiv” Bomba zilei vine de la Pfizer. Toți românii trebuie să afle adevărul. „Este definitiv”
doctorulzilei.ro
Patriarhul Daniel, apel către populație: „Respectați cu strictețe sfatul medicilor și... Patriarhul Daniel, apel către populație: „Respectați cu strictețe sfatul medicilor și măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”
romaniatv.net
Şocul dimineţii, primarul PSD a fost călcat de tramvai în Bucureşti Şocul dimineţii, primarul PSD a fost călcat de tramvai în Bucureşti
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si