Cum arată astăzi doctorul Mencinicopschi, după eliberarea din detenție

Medicul Gheorghe Mencinicopschi a făcut închisoare după condamnarea de 8 ani de detenție în dosarul ICA.

Petru Luca, joi 07 februarie 2019 , 08:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fost director al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), medicul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat în 2014 la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a instituției pe care a condus-o, fiind eliberat condiționat în septembrie 2016, după doar doi ani de detenție. În același dosar, mogulul Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare, în timp ce Sorin Pantiș, fostul ministru al Comunicațiilor, s-a ales cu 7 ani de închisoare. 

Citeste si: Fiica lui Dan Voiculescu a primit cadou un tablou uriaş cu portretul său! Dana l-a expus în vila din Corbeanca a familiei afaceristului!

După eliberarea din penitenciar, doctor Menci - care a divorțat în detenție pentru a-și pune la adăpost o parte din avere, vizată de procurori pentru acoperirea prejudiciului - a preferat discreția, apărând rar în public, comparativ cu perioada precedentă, când era o prezență constantă la televizor.

Zilele trecute, însă, Gheorghe Mencinicopschi a acceptat invitația realizatoarei tv Simona Dragomir-Bălănescu, care l-a avut ca oaspete în direct, într-o emisiune despre ”cele mai sănătoase alternative la zahăr”. Vizibil îmbătrânit și slăbit, Mencinicopschi și-a păstrat însă vivacitatea și elocința, răspunzând la toate întrebările moderatorei referitoare la tema abordată. 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si