Cum arata cele mai scumpe si frumoase torturi, desprinse parca din povesti. O romanca este cea care le picteaza asa de interesant

Cine nu vrea sa-si impresioneze invitatii, la mesele festive din timpul sarbatorilor de iarna cu adevarate capodepere dulci si apetisante. Ei bine noi am descoperit o adevarata colectie de torturi pictate desprinse parca din povesti. ##VIDEO40132##

Author: Stirile Kanal D Editor: Catalin Patru miercuri 28 decembrie 2016 , 14:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aceste minunatii dulci asemanatoare celor de pe mesele festive de la  Casa Regala a Marii Britanii  par a fi desprinse din basme.

Priviti acest  tort urias, decorat cu trandafiri colorati si pictati ca-n povestea Cenusaresei. O adevarata opera de arta

Si nu doar aspectul este  de exceptie ci si continutul! Blatul este  facut din unt, zahar si fructe deshidratate -lasate la macerat cel putin 3 zile in lichior de

cirese si  umplut cu  o crema fina de branza. "Pe deasupra este finisat cu royal iceing, nu avem mulaje, totul este facut manual. picturile sunt facute manual, fara mulaj, fara matrite, cu coloranti alimentari.", ne spune Diana Toma

CUM PICTEAZA?

Aproape o ora  dureaza  pictura. "Iau petala cu petala, formez trandafirul, iar la final, dupa ce se usuca cat de cat, ii pictez si le dau culoare. Fac o pictura pe foaie si redau ce am pictat si pe tort.", explica artista procedeul.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro

POVESTEA TORTURILOR PICTATE

Diana este  o tanara de 27 de ani, de profesie economist care a lasat deoparte cifrele si  s-a hotarat sa dea curs  pasiunii  pentru gatit si talentului sau pentru pictura.Asa ca a mers la Londra, unde a invatat de la maestrii cofetari tainele torturilor pictate

Diana  si-a adus din Anglia  colorantii sub forma de pulbere vegetala cu ajutorul carora poate sa picteze adevarate tablouri pe torturi  "Dupa ce finalizam pictura pe tort,  finalizam tortul cu o craciunita, facuta din  pasta de zahar, lucrata manual, petala cu petala si asa avem modelul final.", spune Diana.

RETETE  APETISANTE!

Nu doar aspectul este impresionant, ci si...gustul! Asa ca de fiecare data, Diana face tot posibilul ca torturile ei sa aiba arome unice. Se foloseste de retete vechi  de  pe la 1800 pe care le mai adapteaza in functie de  sezon.

Cat despre costuri, un astfel de tort pictat poate ajunge  chiar si la  2500 de euro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si