La 35 de ani de la cea mai mare performanță, Olimpiada de la Los Angeles care i-a adus 4 medalii de aur și una de argint, Ecaterina Szabo nu mai seamănă deloc cu fetița care provoca un nou șoc în lume, după cel porit de performanțele Nadiei Comăneci. O gimnastă uriașă, cu un palmares de neegalat însă prea puțin băgată în seamă de autoritățile din România – aceasta este Kati, cea care a fost forțată să-și schimbe numele din Katalin în Ecaterina pentru a suna ”mai românește”.

Citeste si: Ireal! Invazie de paduchi la "fabrica de campioane" la gimnastica de la Deva! Personalul colegiului sportiv ridica din umeri: "Este adevarat! Nu stiu cum s-o rezolvam"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

În prezent, Kati locuiește în Franța împreună cu familia ei și lucrează ca antrenoare în Chamelieres, la un mic club din localitate. Soțul ei este Cristian Tamaș, fost membru al echipei de caiac al României, cu care are doi copii. În 2000, a intrat în International Gymnastic Hall of Fame, acolo unde se mai află doar 4 românce: Nadia Comăneci, Daniela Silivaș, Teodora Ungureanu și Simona Amânar.

Kati Szabo a fost una dintre primele gimnaste care au vorbit despre abuzurile fizice la care sunt supuse sportivele din partea antrenorilor. Ea a povetit într-o carte că a fost bătută de soții Karoly. De asemenea, Szabo a mărturisit că a ”plătit” pentru performanțele sale cu o hernie de disc la 4 vertebre. Ea a fost operată de mai multe ori și își calmează durerile groaznice cu morfină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si