Cum arata Iisus Hristos! Descrierea impresionanta facuta prefectul Iudeei

Chipul Mantuitorului ne este cunoscut tuturor gratie icoanelor, insa un portret in detaliu a fost realizat de catre Publius Lentulus, predecesorul lui Pontiu Pilat la prefectura Iudeei

Author: G. S. marți 13 februarie 2018 , 10:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In functia de prefect al Iudeei, Publius Lentulus avea datoria de a trimite rapoarte Senatului Romei cu privire la cele mai importante evenimente din zona.

"Este un barbat cu o infatisare nobila si trasaturi atat de frumoase si care  exprima atata maiestuozitate, incit oricine Il vede nu poate sa nu Il admire.

Are parul de culoarea castanei coapte, iar de la nivelul urechilor pina la umeri culoarea devine cea a pamintului, doar ca foarte stralucitoare. Il poarta despartit de la mijlocul fruntii, insa dupa obiceiul nazarieneilor.

Fruntea dreapta si senina, chipul fara urma de riduri sau pete, cu o usoara nuanta de bronz. Narile si buzele fara cusur. Barba la fel de deasa ca si parul, nu prea lunga si despartita la mijloc. Ochii Sai seriosi te infioara. Sunt ca razele soarelui, iar stralucirea lor nu iti permite sa I te uiti drept in fata.
Cand rosteste vorbe de dojana, te inspaimanta; plange cand trebuie sa mustre.

Atrage iubirea oamenilor si are o voiosie demna. Se spune ca nu a fost vazut razand, insa a fost vazut plangand. Are brate si maini deosebit de frumoase. Este fermecator cand poarta o conversatie, insa vorbeste putin; iar cand vorbeste, o face cu deosebita modestie. Oriunde isi face aparitia, este de departe cel mai frumos barbat pe care l-a vazut sau si-l poate imagina cineva; ii seamana mamei Sale, cea mai frumoasa fiinta din aceasta regiune.

In ceea ce priveste cultura Sa, uimeste intreg Ierusalimul. Desi nu a studiat niciodata, cunoaste toate domeniile stiintei. Poarta sandale si umbla cu capul descoperit. Multi rad cand il vad, se tem, insa, si tremura in prezenta Lui sau cand le vorbeste. Se spune ca nu s-a mai pomenit un asemenea barbat in zona asta. Intr-adevar, din cate mi-au spus evreii, nimeni nu a mai auzit asemenea invatatura inalta cum o predica acest Christos, si multi iudei cred in El si in natura Sa divina, pe cand altii au venit la mine sa il reclame ca pe cineva care S-a impotrivit Maiestatii Voastre. Este un fapt cunoscut de toti ca nu a facut niciodata vreun rau, ca, dimpotriva, infaptuieste numai lucruri bune. Toti cei care il cunosc si care au avut de-a face cu El spun ca au avut parte numai de lucruri bune si de sanatate din partea Lui".

Sursa


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si