Nadia Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Canada, din acel moment fiind cunoscută în toată lumea ca "micuța minune" din România.

Citește și: FOTO- Nadia Comăneci trăiește pe picior mare! Sportiva are un palat de 400.000 de dolari în SUA

Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de 10 la olimpiadă, ci l-a repetat de șapte ori.

Nadia Comănici a câștigat și trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol).

Nadia Comăneci, imagine rară din New York

Cu doar trei luni înainte de marea olimpiadă de la Montreal, Nadia Comăneci s-a aflat la New York unde a participat la American Cup International Gymnastics. 

Tânăra gimnastă din România a făcut împreună cu colegii de lot turul locației unde s-a desfășurat prima ediție a competiției internaționale de gimnastică din SUA.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ambasada Statelor Unite de la București a publicat acum pe pagina de Facebook o fotografie rară cu Nadia din Madison Square Garden, New York.

În fotografia realizată pe data de 3 martie 1976, Nadia este în brațele gimnastului Dan Grecu.

La ediția din anul 1976 a competiției, Nadia Comăneci a câștigat medalia de aur, în timp ce Dan Grecu a cucerit medalia de argint.

Fotografia inedită poate fi văzută mai jos:

Nadia Comăneci, "atleta anului" în 1976

Nadia Comăneci a concurat pentru prima dată la nivel național în România, în 1970, ca membră a echipei orașului său.

La vârsta de 13 ani, primul succes major al lui Comăneci a fost câștigarea a trei medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene din 1975, de la Skien, Norvegia. În același an, agenția de știri Associated Press a numit-o "Atleta Anului".

Nadia Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Ea a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si