Cum au reactionat liderii europeni cand au vazut fotografia baietelului plin de sange din ambulanta. Prezentatoarea CNN a plans in direct

Uniunea Europeana a cerut oprirea imediat a luptelor din nordul Siriei pentru a nu zadarnici interventia echipelor de salvare si a permite continuarea operatiunilor umanitare anunta efa diplomatiei europene, Federica Mogherini.

vineri 19 august 2016 , 11:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Cum au reactionat liderii europeni cand au vazut fotografia  baietelului plin de sange din ambulanta. Prezentatoarea CNN a plans in direct
Uniunea Europeana a cerut oprirea imediat a luptelor din nordul Siriei pentru a nu zadarnici interventia echipelor de salvare si a permite continuarea operatiunilor umanitare anunta efa diplomatiei europene, Federica Mogherini.
Este necesar sa se "permita evacuarile medicale, livrarea de ajutor umanitar si repararea infrastructurilor esentiale furnizarii de apa si electricitate", a subliniat Mogherini, precizand ca vorbeste in numele "UE si al statelor sale membre". Alep este de peste doua saptamani scena unei batalii cruciale intre trupele regimului Bashar al-Assad si fortele rebele. Joi, potrivit unui ONG, avioane ale regimului si aliatului sau rus au bombardat fiefurile insurgentilor.
"UE condamna cu fermitate escaladarea violentei, bombardamentele ce nu contenesc si care au pus si mai mult in pericol vietile a sute de mii de sirieni", se spune in comunicatul semnat de Mogherini.Sefa diplomatiei europene subliniaza ca prima responsabilitate a regimului sirian este de a-si proteja populatia civila si acuza Damascul ca intreprinde "atacuri excesive si disproportionate". UE, aminteste Mogherini, sustine eforturile in vederea unei reglementari "politice" a conflictului, care a facut peste 200 de morti din 2011.
Imaginea unui baietel de cinci ani, Omran, plin de moloz si sange, dupa ce a scapat cu viata, dintr-un bombardament in Alep, a devenit joi simbolul dramei cutremuratoare, care se deruleaza de 6 ani, in Siria.  Inregistrarea video, si fotografiile cu baietelul, stand naucit intr-o ambulanta, au fost vizionate de zeci de mii de oameni, care si-au exprimat socul si indignarea, fata de drama civililor, prinsi in razboi. In timp ce prezenta stirea cu Omran, prezentatoarea CNN, Kate Bolduan, nu si-a putut stapani durerea si a inceput sa planga.

Este necesar sa se "permita evacuarile medicale, livrarea de ajutor umanitar si repararea infrastructurilor esentiale furnizarii de apa si electricitate", a subliniat Mogherini, precizand ca vorbeste in numele "UE si al statelor sale membre".

Alep este de peste doua saptamani scena unei batalii cruciale intre trupele regimului Bashar al-Assad si fortele rebele. Joi, potrivit unui ONG, avioane ale regimului si aliatului sau rus au bombardat fiefurile insurgentilor.

"UE condamna cu fermitate escaladarea violentei, bombardamentele ce nu contenesc si care au pus si mai mult in pericol vietile a sute de mii de sirieni", se spune in comunicatul semnat de Mogherini.

Sefa diplomatiei europene subliniaza ca prima responsabilitate a regimului sirian este de a-si proteja populatia civila si acuza Damascul ca intreprinde "atacuri excesive si disproportionate".

UE, aminteste Mogherini, sustine eforturile in vederea unei reglementari "politice" a conflictului, care a facut peste 200 de morti din 2011.

Imaginea unui baietel de cinci ani, Omran, plin de moloz si sange, dupa ce a scapat cu viata, dintr-un bombardament in Alep, a devenit joi simbolul dramei cutremuratoare, care se deruleaza de 6 ani, in Siria.

Inregistrarea video, si fotografiile cu baietelul, stand naucit intr-o ambulanta, au fost vizionate de zeci de mii de oameni, care si-au exprimat socul si indignarea, fata de drama civililor, prinsi in razboi. In timp ce prezenta stirea cu Omran, prezentatoarea CNN, Kate Bolduan, nu si-a putut stapani durerea si a inceput sa planga.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si