Cum conectezi o boxă portabilă la telefon sau tabletă

Din ce în ce mai populare în ultimii ani, boxele portabile sunt o soluție ideală pentru a lua cu tine muzica ta preferată, podcast-urile pe care le asculți cu atât drag sau audiobook-urile de care ai devenit pasionat.

K.B., vineri 09 august 2019 , 10:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dacă acum câțiva ani era nevoie să instalezi în fiecare cameră câte un sistem audio sau un radio pentru a avea acces la playlistul tău favorit, astăzi e suficient să investești într-un singur dispozitiv audio pe care să îl iei cu tine la bucătărie cât timp gătești, să-l pui în geanta de voiaj pentru următoarea vacanță sau să îl dai la maximum în sufragerie atunci când faci curățenie. Dacă vrei să te bucuri de experiența unui sunet impecabil portabil, o boxă portabilă cu Bluetooth de la AV Store este soluția ideală. Dacă urmează să îți comanzi una sau ai deja o boxă de acest tip, în cele ce urmează îți vom explica metodele prin care o poți conecta la telefon sau la tableta de unde dai play la muzica ta favorită.

Cu ajutorul Bluetooth-ului

Așa cum probabil știi deja, aceasta este cea mai des întâlnită metodă de a conecta o boxă portabilă la telefon sau la tabletă. Bluetooth-ul este un set de specificații pentru o rețea personală wireless, care funcționează cu ajutorul undelor radio. Pentru a-l folosi de pe telefon, este de ajuns să intri în setări și să apeși lung funcția care indică simbolul Bluetooth, pe care îl regăsești în poza de mai sus. Odată activat pe telefon, Bluetooth-ul trebuie să se conecteze la un alt dispozitiv cu această specificație, pentru a putea reda muzică. Boxele portabile pot avea un buton care indică același simbol, și care trebuie activat la prima utilizare, sau pot avea funcția activă încă din momentul pornirii. Pe telefon vei primi notificarea că acesta s-a cuplat cu boxa (paired), semn că poți da play la ce te pregăteai să asculți.

Probleme la conectivitatea cu o boxă portabilă cu Bluetooth

Din nefericire, nu vei reuși de fiecare dată din prima încercare să conectezi boxa la telefon, pentru că Bluetooth-ul s-ar putea să nu funcționeze cum trebuie. Cea mai comună cauză a problemelor de conectivitate este aceea că boxa s-a cuplat cu un alt dispozitiv din preajmă, de exemplu cu un alt telefon aflat în proximitate, care are Bluetooth-ul activat. Soluția la îndemână este să detectezi dacă pe display-ul vreunui smartphone aflat în aceeași încăpere a apărut notificare că acesta s-a conectat la boxă și să dezactivezi funcția, apoi să mai încerci o dată cu telefonul de pe care vrei să redai muzica sau podcast-ul dorit. În cazul în care nu aceasta pare să fie problema, apropie cât mai mult telefonul tău de boxa portabilă, iar lucrurile s-ar putea să se regleze de la sine.

Dacă nici așa nu reușești, un simplu restart la telefon, urmat de unul al boxei portabile, îți va asigura remedierea situației.

Cu ajutorul NFC-ului

Probabil te bucuri deja de tehnologia care îți permite să plătești pentru cumpărăturile pe care le faci doar apropiind telefonul de POS-ul caselor de marcat. Asta înseamnă că folosești NFC-ul, un acronim pentru Near Field Communication, ceea ce înseamnă comunicare în câmp apropiat. Acesta este un set de standarde de comunicare fără fir, pe distanțe foarte scurte, care permite dispozitivelor electronice să stabilească linii de comunicare radio între ele, în ambele direcții. Cu ajutorul acestei tehnologii, poți conecta într-o secundă boxa portabilă la telefon, prin simpla apropiere a dispozitivelor, cu condiția ca ambele să aibă NFC-ul activat.

E atât de simplu să ai aproape oriunde ai fi playlistul tău preferat! Comandă acum o boxă portabilă și bucură-te de muzica ce te inspiră!

 

 

 

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si