Cum decurg procedurile pentru extradarea lui Sebastian Ghita din Serbia - Este cel mai dorit personaj din Romania

Din cel mai cautat roman, Sebastian Ghita s-a transformat în cel mai dorit personaj pentru audieri! Judecatorii, procurorii dar si membrii comisiei SRI din parlament vor sa stea de vorba cu omul de afaceri aflat acum in Serbia. Desi a fost prins saptamana trecuta, procedurile de extradare inca n-au fost declansate oficial!

Webeditor: C.I.P. Author: Stirile Kanal D marți 18 aprilie 2017 , 19:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministerul Justitiei a finalizat dosarul de extradare. Cu o singura exceptie. Lipsesc mai multe hartii de la instanta, privind mandatele de arestare emise in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita.

Dosarul va ajunge apoi, pe cai oficiale, in Serbia. Ultimul cuvant il are instanta suprema din Belgrad. Ghita a fost arestat deja pentru 2 luni.

Teoretic, timp suficient pentru extradare.

Practic, actele false i-au adus un nou dosar penal. Iar pentru acesta ar putea fi judecat in Serbia!

"Avem o infractiune savarasita pe teritotiul unui stat tert, in serbia si trebuie sa vedem ce decid autoritatile sarbe si apoi sa vedem pasii legali pt a se obtine o extradare", spune Adrian Tutuianu.

Sebastian Ghita este cercetat in Romania in 5 dosare diferite pentru fapte de coruptie. Judecatorii au permis deja arestarea mogulului in doua dintre acestea.

"Odata ce au fost parcurse procedurile de extradare si il vom avea pe dl ghita in romania se impune sa il audiem in comisia noastra, s avedem ce elemente noi ne aduce in ancheta noastra", a mai spus Tutuianu.

Si nu doar membrii comisiei SRI vor sa discute cu Ghita. Judecatorii si procurorii vor sa-l audieze in privinta faptelor penale. Intr-unul din dosare, surse judiciare vorbesc de mita in valoare de 50 de milioane de euro.

Sebastian Ghita a disparut din 19 decembrie, anul trecut.

Ar fi calatorit, spun anchetatorii, prin 10 tari, pentru a i se pierde urma.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si