Cum este sărbătorit Sfântul Nicolae în alte țări?

Dacă credeai că doar în România se sărbătorește Moș Nicolae, ei bine, te-ai înșelat! Iată cum serbează alte țări Sfântul Nicolae!

Author: Ana-Maria Costea marți 06 decembrie 2022 , 13:10

Cum este sărbătorit Sfântul Nicolae în alte țări?

Cum este sărbătorit Sfântul Nicolae în alte țări?

[Sursa foto: evz.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Copiii din mai multe țări îl așteaptă în fiecare an pe Moș Nicolae. Astfel, noaptea de 5 spre 6 decembrie este magică pentru mai multe culturi. 

Iată ce tradiții au alte țări, de Sfântul Nicolae!

Citește și: A venit Moș Nicolae

Moș Nicolae în Germania

În viziunea copiilor germani, Moș Nicolae este un bătrân ce cară un sac în spate și umblă cu o nuielușă în mână.

În Germania nu lipsesc tradiționalele dulciuri din ghetuțe, însă cei mici mai au câteva tradiții.

Copiii pregătesc o scrisoare pentru Sfântul Nicolae și câțiva morcovi pentru caii moșului. În unele zone din Germania, copiii se costumează în Moș Nicolae și colindă casele vecine pentru a primi dulciuri.

Citește și: Ce cadouri au primit concurenții din "Casa Iubirii" de Moș Nicolae. Bianca: "E groaznic!" (VIDEO)

Moș Nicolae în Franța și Belgia

Copiii din Franța îi lasă lui Moș Nicolae un pahar de vin, iar de data aceasta moșul vine pe un măgăruș, căruia cei mici îi lasă morcovi și puțin zahăr. Pe data de 6 decembrie, copiii primesc ciocolată, turtă dulce, fructe și trimit scrisori rudelor.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Tot în Franța, Moș Nicolae călătorește alături de Pere Fouettard (Moș Nuielușă). Așadar, Moș Nicolae vine alături de Moș Nuielușă, călare pe un măgăruș. Moș Nicolae le aduce copiilor daruri, iar Moș Nuielușă îi pedepsește pe cei mici care nu au fost cuminți.

Copiii din Belgia își așază ghetuțele în fața ușii și, precum francezii, pregătesc un pahar de vin pentru Moș Nicolae, morcovi și zahăr pentru calul lui. În Belgia, însoțitorul moșului este Hoseker.

Citește și: Surpriză de Moș Nicolae în Casa Iubirii. Cine este noul concurent

Moș Nicolae în Austria și Italia

În Austria, Moș Nicolae călătorește alături de Krampus, care ține în mână o nuia cu care îi sperie pe micuții care nu și-au ascultat părinții.

În Italia, în ajun de Moș Nicolae, copii îi așază moșului pe o farfurie scrisorile în care își notează toate dorințele. Cei mici îi promit lui Moș Nicolae că vor fi cuminți în anul următor. În schimbul scrisorilor, ei primesc dulciuri și fructe.

Citește și: Ghetuțele la control! Vedetele mărturisesc tot! Cine era cuminte și la cine venea Moș Nicolae cu faimoasa nuielușă: "Eu am primit-o pentru că am vrut"| EXCLUSIV

Moș Nicolae în Cehia, Ungaria și Slovenia

Copiii din Cehia primesc mere, nuci, dulciuri și jucării, iar Moș Nicolae le reamintește că urmează să se nască Iisus Hristos.

Citeste si: “Am fost foarte afectată.” Catinca Roman, prima reacție după ce sora ei, Oana, a dezvăluit că nu vrea să-și viziteze mama- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro

În Slovenia, copiii își așază ghetuțele afară, la ușă, pentru ca în dimineața de 6 decembrie să primească fructe, bomboane, monede și jucării. Aici moșul călătorește alături de Parkel, care pune în încălțările copiilor obraznici cărbuni și cenușă.

În Ungaria, copiii își pregătesc ghetele și le așază pe pervaz pentru a fi umplute de Moș Nicolae. Moșul ajunge la cei mici cu un sac plin de cadouri și cu o carte mare, în care sunt scrise faptele bune și rele ale copiilor.

Citește și: Mesaje pentru ajunul Sf. Nicolae 2022: Felicitări și urări de Moș Nicolae. La mulți ani, Nicolae, Nicu, Nicoleta și Nicole!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si