Cum explică ministrul Educaţiei abandonul şcolar raportat foarte mare

"Există o diferenţă destul de mare, de circa 25.000- 30.000 de elevi, pe care îi găsim înmatriculaţi în clasa a VIII-a, dar nu se înscriu la examen. Aici trebuie să lucrăm mai bine cu directorii şcolilor pentru că, din păcate, copiii care sunt plecaţi cu părinţii lor în străinătate, şi nu sunt puţini, sunt păstraţi înmatriculaţi în cataloagele noastre.

Şi, ca urmare, sunt, ceea ce numim noi, elevii virtuali. Nu se mai regăsesc în şcoli, sunt plecaţi în străinătate, dar se raportează, din păcate, la abandonul şcolar. La raportările pe care le face Institutul de Statistică, înregistrăm un abandon şcolar inneacceptabil de mare, de ordinul a 16%. Foarte mare. Şi nu este real. Dacă ar fi real, am spune asta e realitatea, ce facem ca să o corectăm? De aceea grija noastră pentru începutul de an şcolar e să nu mai avem decalaje între elevii care frecventează şcoala şi cei care nu frecventează din cauza faptului că sunt plecaţi cu părinţii lor", a spus Ecaterina Andronescu.

Citeste si: Interviu EXCLUSIV în studioul stirilekanald.ro! Ministrul Ecaterina Andronescu a explicat ce se va schimba în legea Învățământului și ce va aduce nou sistemul de Bacalaureat!

Andronescu, despre programa şcolară: "O planificare mai bună a timpului este absolut necesară"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

"Ceea ce ştim precis de când ne trezim dimineaţa că ziua nu poate avea mai mult de 24 de ore şi atunci este opţiunea noastră cu ce umplem această zi. Dacă, după cele şase ore de şcoală, până să mă apuc de teme, stau două ore şi butonez telefonul, evident că voi simţi celelalte ore care mi-au rămas pentru teme îngrozitor de stresante.

Pentru că mi-a rămas foarte puţin timp. Deci este şi o chestiune de planificare a elevilor, dar şi a şcolii. Poate că, pentru o anumită clasă, ar mai putea sta de vorbă şi profesorii între ei. Şi atunci când profesorul de matematică le dă o temă cu 10 exerciţii, poate nu le mai dă şi profesorul de fizică 20 de exerciţii. O planificare mai bună a timpului este absolut necesară", a mai spus ministrul Educaţiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si