Cum fac turistii plaja printre gunoaie si alte capcane, in plin santier, in noua zona de fite a statiunii Mamaia!

In nordul statiunii constantene, acolo unde o noapte de cazare ajunge in aceasta perioada la peste 300 de euro pe noapte, a rasarit o plaja fantoma, care contrasteaza evident cu pretentiile mai mult decat ridicate ale hotelierilor care isi desfasoara activitatea in zona.

Author: C.I.P. marți 14 august 2018 , 15:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Plaja ridica mari semne de intrebare cu privire la siguranta persoanelor care platesc pentru un sejur la Mamaia mai mult decat pentru unul la Miami, sau Marbella pentru a avea in fata ochilor privelistea unei adevarate “bombe chimice”.  Parcela de nisip este situata intre cel mai de fite club din Mamaia si un hotel de lux deschis abia anul trecut, dar care are in acest moment un grad

de ocupatie de aproape 90%. Pana la inceputul lunii august, plaja era parasita, in spatele ei aflandu-se cateva constructii din lemn in paragina si o piscina dezafectata, totul in preajma unui santier pe care un dezvoltator imobiliar urmeaza sa ridice pana in  2020 doua blocuri de lux. Cu iuteala de mana si nebagare de seama, pe respectiva zona au aparut brusc aproximativ 200 de sezlonguri si 30 de umbrele masive.  Paturile erau mai mult decat uzate, vechi, sordide, dar proprietarii lor au avut ingenioasa idee de a cumpara niste saltele noi, galbene, pe care le-au trantit direct peste scheletele din metal mizerabile.

Plaja "fantoma" care a rasarit peste noapte in zona de fite din Mamaia

Dupa cateva zile a aparut si o casa de marcat mobila, pana atunci inchirierea sezlongurilor facandu se la mica intelegere, cu bon, sau fara, sau cu indelungi parlamentari intre turisti si o angajata, atunci cand clientii sesizau ca

“fiscalizarea” functioneaza destul de anevoios. Ceea ce este si mai grav, in spatele acestei “oaze” rasarita din senin, la doar cativa metri, constructiile parasite, rodul probabil al unor combinatii esuate din trecut, zac neingradite, printre mormane de gunoaie si buruieni, niste baraci din lemn, dar si o piscina abandonata, un real pericol, un potential focar de infectie pentru copiii care se aventureaza aici.

Asa arata zona din apropierea plajei! Peisajul e dezolant, iar copiii se balacesc intr-o piscina dezafectata

Nederanjati de nimeni si nimic si bucurosi ca sezlongurile mizere au succes la turisti, dat fiind faptul ca pretul este cu 10 -20 de lei mai mic decat cel al plajelor de lux din vecinatate, patronii nu s-au oprit aici, si dau semne ca vor sa si extinda afacerea in plin sezon. Astfel, peste noapte a aparut un bar de lemn, o constructie care la randul ei, neterminata si neingradita, poate pune in pericol integritatea turistilor, fiind de ajuns un singur cui sau surub uitat pe jos pentru a rani vreo persoana care traverseaza zona. Din spusele  angajatilor care incaseaza banii pe sezlonguri, pana la finalul saptamanii barul va fi gata, patronii reusind probabil in timp record sa faca rost in plina vara si de autorizatii de constructive si de functionare!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si