Dupa cum stim, aceasta afectiune ramine de multe ori asimptomatica, alteori insa evolueaza imprevizibil pina la Sindromul respirator acut sever (SARS). Un test rapid Covid Dr. SMART iti poate spune daca esti pozitiv sau nu.

Este bine cunoscut faptul ca nu exista simptomatologie specifica si nici tratament specific pentru Covid-19 care sa necesite neaparat spitalizare. Deci, daca simptomele tale sunt usoare dar pot sugera infectia, medicul iti va recomanda sa faci un test rapid antigen covid si, daca este pozitiv, sa te autoizolezi pe o perioada de maxim 14 zile sau pina la negativarea testului.

Tratamentul va include o serie de vitamine, antipiretice si alte medicamente ce vor ajuta organismul sa lupte cu aceasta boala.

Ce trebuie sa stii despre perioada de incubatie

Aceasta este perioada dintre momentul in care ai contractat un virus si momentul in care simptomele incep sa-si faca aparitia. In prezent, conform surselor de incredere ale Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, in cazul Covid-19 perioada de incubatie este intre 2 si 14 zile dupa expunere.

Citeste si: Guvernul, decizie de ultim moment. Românii se pot testa de coronavirus în farmacii

Cum funcționează un test rapid Covid-19 Dr. SMART
Cum funcționează un test rapid Covid-19 Dr. SMART

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Perioada medie de incubatie pare sa fie de aproximativ 5 zile. Daca stii ca ai intrat in contact cu o persoana infectata sau ai unul sau mai multe dintre simptomele asociate infectarii cu acest virus (febra, dureri de cap, tuse seaca, dureri musculare etc), este recomandat sa faci un test rapid Covid Dr. SMART.

Cum functioneaza testul antigen?

Acesta este un test rapid imunocromatografic, utilizat pentru detectarea calitativa a antigenului Covid-19 in probe recoltate din exsudatul faringian sau nazofaringian uman.

Testele functioneaza pe baza reactiei dintre antigenele din proba (proteine din structura virusului) si anticorpii specifici antivirali inclusi in membrana casetei de testare. Daca proba contine antigene Covid-19 apare o linie colorata in zona test, vizibila cu ochiul liber in decurs de maxim 15 minute.

Citeste si: Noi vești despre vaccinurile Pfizer și Moderna. Ce a descoperit un nou studiu

Acest produs poate fi folosit inca din primele zile de la infectare, motiv pentru care este de mare ajutor in identificarea si monitorizarea eficienta a pacientilor suspectati, sustinand astfel demersul cadrelor medicale de limitare a efectelor pandemiei. Pentru multi oameni, simptomele Covid-19 sunt la inceput usoare, insa se pot agrava treptat in cateva zile.

Citeste si: VIDEO -Centrul de vaccinare de la Romexpo, haos și ore întregi la cozi

Cercetarile timpurii privind transmiterea virusului au aratat ca exista o perioada de latenta intre momentul contactului si pozitivarea testelor rapide, in medie de 2-3 zile. Asadar in unele cazuri testul rapid antigen Covid-19 nu poate detecta infectia chiar din prima zi dupa contactul infectant. Insa data fiind marea variabilitate a manifestarilor acestei boli, important este sa avem la dispozitie teste rapide a caror calitate este garantata, de inalta acuratete si la costuri accesibile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si