Gasim parchet laminat de diferite modele si culori, insa pe langa toate avantajele pe care le ofera, acest material este pretentios in ceea ce priveste intretinerea.

Parchetul laminat formeaza o suprafata deosebita in orice spatiu, dar pentru a-i pastra frumusetea trebuie sa il ingrijesti cu atentie. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te bucuri timp indelungat de o podea superba.     

Nu curata podeaua laminata imediat dupa montaj

Parchetul laminat este un material ideal pentru casa deoarece nu necesita produse speciale pentru intretinere. In schimb, acesta solicita foarte multa atentie pentru ca poate fi stricat rapid, uneori chiar de la inceput. Pentru a beneficia de cel mai bun rezultat, nu spala parchetul laminat imediat dupa ce a fost montat. Este recomandat sa treaca cel putin sapte zile sau chiar mai mult pana la prima curatare cu mopul.

Evita curatarea agresiva

Daca iti doresti ca parchetul laminat, pe care il poti achizitiona de pe emenatwork.ro, sa isi mentina frumusetea cat mai mult timp, aspira-l folosind o perie delicata. Daca obisnuiesti sa utilizezi matura, ai grija sa fie una cu peri moi pentru a evita deteriorarea parchetului in timpul acestui proces. Pentru spalarea podelei, foloseste apa cat mai putina, produse de curatare speciale pentru parchetul laminat si un mop din microfibra.

Nu este indicat sa folosesti bureti abrazivi, sa torni detergent direct pe pardoseala sau sa speli podeaua cu solutii uleioase, care contin amoniac, sapunuri ori substante chimice dure. Sterge parchetul cu mopul foarte bine stors, mai ales ca parchetul laminat nu retine murdaria datorita proprietatilor sale.

Monteaza protectii pe picioarele mobilierului

O cauza frecventa a deteriorarii parchetului o reprezinta piesele de mobilier. Picioarele acestora pot zgaria foarte tare podeaua, mai ales daca obisnuiesti sa le muti des prin casa.

Asadar, pentru a nu exista riscul ca parchetul sa se strice, utilizeaza paduri de protectie din pasla ori pluta pentru dulapuri, canapea, scaune ori mese. In cazul in care folosesti un scaun de birou, schimba rotile acestuia cu unele din silicon sau amplaseaza sub el un suport special, transparent. De asemenea, evita mutarea mobilierului prin tragere ori impingere si mai bine cheama ajutoare pentru a ridica obiectele daca nu ai in plan sa inlocuiesti pardoseala prea curand.

Corecteaza imperfectiunile cu baghete de ceara

In situatia in care ai deja mici imperfectiuni pe suprafata podelei laminate, le poti corecta cu baghete de ceara. Acestea se gasesc in diferite nuante, pentru a se asorta cat mai bine cu culoarea parchetului si sunt ideale pentru acoperirea micilor zgarieturi.

Ai grija cu lichidele pe parchetul laminat

Podelele laminate sunt cunoscute pentru durabilitatea lor, dar nu au deloc rezistenta la umezeala. Prin urmare, daca ai varsat ceva pe podea, curata imediat cu o laveta absorbanta. Chiar si cea mai mica picatura de apa sau orice alt lichid care ramane prea mult timp pe parchet va conduce la umflarea si deformarea acestuia.

Foloseste covorase la intrare

De regula, este recomandat sa nu porti pantofi cu toc cui pe suprafetele din parchet laminat si nici sa intri des incaltat in casa, intrucat podeaua se zgarie in timp.

Totusi, daca nu obisnuiesti sa iti lasi incaltamintea afara, cel mai bine ar fi sa folosesti covorase atat la intrarea in locuinta cat si imediat in casa, pe interior. Acestea vor retine toata murdaria, praful, umezeala, noroiul ori alte particule ce pot fi aduse pe incaltaminte si vor proteja foarte bine parchetul.

Nu incerca sa lustruiesti parchetul laminat

Chiar daca iti doresti sa ii pastrezi frumusetea cat mai mult timp, nu incerca sa lustruiesti podeaua laminata deoarece nu este o solutie adecvata. In mod normal, parchetul laminat vine de la producator cu luciul sau specific, in functie de model. In compozitia lui se gaseste o pelicula decorativa si un strat protector, iar produsele care contin ceara sau orice alte ingrediente pentru lustruirea suprafetelor din lemn nu vor adera pe melamina parchetului. Din contra, cu astfel de solutii risti mai degraba sa deteriorezi podeaua laminata decat sa obtii un efect stralucitor.

 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

 

Parchetul laminat este un material ideal pentru pardoseala, deosebit de aspectuos si durabil. Insa, pentru a-i prelungi viata si frumusetea un timp cat mai indelungat, este important sa acorzi atentie aspectelor prezentate. In acest fel, iti poti mentine mult mai usor podeaua aproape ca noua.

 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si