Cum poți câștiga bani din creșterea animalelor

Creșterea animalelor poate fi un business profitabil, cu condiția ca acesta să fie abordat corect. Organizarea unei ferme începe, desigur, cu elaborarea unui plan de afacere clar, luând în calcul că această activitate principală oferă oportunități nelimitate în alegerea unor surse de venit adiacente. De exemplu, te poți angaja în producția de produse finite obținute din carne sau, după caz, produse lactate sau ouă.

Author: Andreea Stoica miercuri 03 martie 2021 , 11:35

Cum poți câștiga bani din creșterea animalelor
Cum poți câștiga bani din creșterea animalelor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Totuși, înainte de a porni un astfel de business trebuie să știi cum poți câștiga bani în funcție de animalele pe care le alegi pentru creștere și reproducere.

Creșterea porcilor

Cei mai mulți dintre fermieri se axează pe creșterea porcilor, în principal din două motive: hrănirea acestor animale nu necesită condiții speciale și, de asemenea, porcii se dezvoltă rapid în greutate. O fermă de porci reprezintă o idee de afaceri care prezintă câteva avantaje, cum ar fi: cererea constantă de carne, rata scurtă de rambursare, un raport avantajos între producția de carne și furajele consumate.

Există, însă, și minusuri pe care nu ar trebui să le ignori când te gândești să începi o afacere în domeniul creșterii porcilor. Costurile pentru munca manuală vor fi destul de ridicate, în plus vei avea nevoie de un buget considerabil pentru dotarea incintelor cu echipamentele mecanizate necesare.

Creșterea vacilor

Dacă te-ai decis că specificul fermei tale este creșterea vacilor, trebuie să știi că poți atrage diferite surse de venit. Pe de-o parte, afacerea cu vaci de vânzare  este profitabilă, iar pe de altă parte poți lua în calcul și vânzarea cărnii și a laptelui. Desigur, este posibil să îmbini toate cele trei moduri de monetizare a ideii tale de afaceri, așa cum fac, de altfel, majoritatea fermierilor. Nu uita de faptul că va trebui să achiziționezi inițial vaci de muls și/sau de carne, în funcție de modelul de afacere pe care ți-l dorești.

O informație care te-ar putea ajuta să stabilești cât de mare va fi ferma ta de vaci este aceea că Ministerul Agriculturii finanțează fermele cu cel puțin 20 de capete.

Creșterea curcanilor

Fermele de păsări sunt des întâlnite când vine vorba despre afaceri care se bazează pe creșterea animalelor. Creșterea curcanilor este alegerea frecventă a fermierilor mici și mijlocii, carnea acestor păsări fiind foarte căutată de marile lanțuri de restaurante și hoteluri, dar și de consumatorii individuali. Carnea de curcan conține o cantitate mare de proteine și de aminoacizi utili, de aceea cerere pe piață este crescută. De asemenea, curcile au o producție bună de ouă, păsările au o rezistență bună la boli, iar primele venituri obținute dintr-o astfel de afacere vor apărea din primele 4-6 luni de activitate.

Dacă ai în plan deschiderea unei afaceri care să aibă ca profil de activitate creșterea animalelor orientează-te către acele animale care sunt ușor de îngrijit și care rentează din punct de vedere al surselor de venit alternative pe care le pot crea. Curcanii, vacile sau porcile se numără adesea printre alegerile fermierilor la început de drum.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si