Cum prepari un pranz de cinci stele acasa! Creveti cu piure de zucchini, un preparat delicios si plin de prospetime

Vă e dor de aromele mediteraneene, dar mai aveţi de aşteptat până la vacanţă? Un chef din Sibiu vă învaţă cum să pregătiţi un preparat delicios şi plin de prospeţime. ##VIDEO14788##

miercuri 27 iulie 2016 , 19:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Va e dor de briza marii?! Ei bine, reteta pe care v-o aratam acum va va face sa visati cu ochii deschisi! Aveti nevoie doar de creveti, morcovi, zucchini, ceapa, usturoi, ulei aromat cu lemongrass, unt, lapte, smantana, lamaie, patrunjel, sare si piper.

RETETA: CREVETI CU PIURE DE ZUCCHINI

creveti

morcovi

zucchini

ceapa

usturoi

ulei aromat cu lemongrass

unt

lapte

smantana

lamaie

patrunjel

sare

piper

Clasicul piure de cartofi e de domeniul trecutului: incercati unul nou, din morcovi cu ceapa.

Dupa ce taiati legumele cubulete, lasati legumele la calit intr-o craticioara cu putin ulei de masline, apoi condimentati-le cu sare si piper si lasati-le la fiert. Faceti la fel cu dovlecelul, dar adaugati si un catel de usturoi tocat fin.

„Acum o sa pregatim crevetii, o sa-I despicam si daca mai au resturi de intestine o sa le scoatem afara”, spune bucatarul Marius Muntean.

Crevetii curatati bine trebuie aromati corespunzator: asa ca lasati-i la odihnit in ulei de masline, usturoi zdrobit si un pic de zeama de lamaie. In cele cateva minute, cat le va lua fructelor de mare sa se marineze, pregatiti garnitura si sosul.

„Piureul de zucchini putem sa-l finalizam pentru ca s-a fiert deja. Mai are putina apa si o sa punem lapte peste. O sa mai lasam sa dea in clocot doua-trei minute dupa care o sa bagam un pic de smantana de gatit si o sa-l pasam”, spune

Marius Muntean.

Pentru sos, puneti uleiul aromat cu lemongrass intr-o craticioara incinsa. „O sa lasam doar lemongrass-ul cu uleiul. O sa-l incalzim undeva la 40-50 de grade si in momentulacela o sa inceapa sa emane aroma”, spune bucatarul.

Adugati imediat apa, apoi lasati totul sa fiarba la foc mic pana ramane doar uleiul. Adaugati apoi smantana care va aduce sosul in forma sa finala! Mai avem un singur pas: prepararea crevetilor.

„O sa incercam sa scuturam un pic de usturoi. O sa ramana doua-trei bucati, dar trebuie sa avem grija sa nu se arda”.

Astfel puteti sa va rasfatati cu un pranz de cinci stele chiar la dumneavoastra acasa.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Anunț de ultim moment pentru elevi! Rata de infectare a scăzut în Capitală sub 1 la... Anunț de ultim moment pentru elevi! Rata de infectare a scăzut în Capitală sub 1 la mie. Ministrul Educației vine cu vești noi pentru copii: „Văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală”
spotmedia.ro
Firme controversate se luptă pentru paza parcurilor din București. Legăturile cu foști... Firme controversate se luptă pentru paza parcurilor din București. Legăturile cu foști polițiști și cu lumea interlopă
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
b1.ro
Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor
infoactual.ro
De ce a părăsit-o Prințul William pe Kate! Adevărul despre despărțirea tânărului cuplu De ce a părăsit-o Prințul William pe Kate! Adevărul despre despărțirea tânărului cuplu
infoactual.ro
Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si