Cum prepari un pranz de cinci stele acasa! Creveti cu piure de zucchini, un preparat delicios si plin de prospetime

Vă e dor de aromele mediteraneene, dar mai aveţi de aşteptat până la vacanţă? Un chef din Sibiu vă învaţă cum să pregătiţi un preparat delicios şi plin de prospeţime. ##VIDEO14788##

Editor: Alexandra Chiric miercuri 27 iulie 2016 , 19:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Va e dor de briza marii?! Ei bine, reteta pe care v-o aratam acum va va face sa visati cu ochii deschisi! Aveti nevoie doar de creveti, morcovi, zucchini, ceapa, usturoi, ulei aromat cu lemongrass, unt, lapte, smantana, lamaie, patrunjel, sare si piper.

RETETA: CREVETI CU PIURE DE ZUCCHINI

creveti

morcovi

zucchini

ceapa

usturoi

ulei aromat cu lemongrass

unt

lapte

smantana

lamaie

patrunjel

sare

piper

Clasicul piure de cartofi e de domeniul trecutului: incercati unul nou, din morcovi cu ceapa.

Dupa ce taiati legumele cubulete, lasati legumele la calit intr-o craticioara cu putin ulei de masline, apoi condimentati-le cu sare si piper si lasati-le la fiert. Faceti la fel cu dovlecelul, dar adaugati si un catel de usturoi tocat fin.

„Acum o sa pregatim crevetii, o sa-I despicam si daca mai au resturi de intestine o sa le scoatem afara”, spune bucatarul Marius Muntean.

Crevetii curatati bine trebuie aromati corespunzator: asa ca lasati-i la odihnit in ulei de masline, usturoi zdrobit si un pic de zeama de lamaie. In cele cateva minute, cat le va lua fructelor de mare sa se marineze, pregatiti garnitura si sosul.

„Piureul de zucchini putem sa-l finalizam pentru ca s-a fiert deja. Mai are putina apa si o sa punem lapte peste. O sa mai lasam sa dea in clocot doua-trei minute dupa care o sa bagam un pic de smantana de gatit si o sa-l pasam”, spune Marius Muntean.

Pentru sos, puneti uleiul aromat cu lemongrass intr-o craticioara incinsa. „O sa lasam doar lemongrass-ul cu uleiul. O sa-l incalzim undeva la 40-50 de grade si in momentulacela o sa inceapa sa emane aroma”, spune bucatarul.

Adugati imediat apa, apoi lasati totul sa fiarba la foc mic pana ramane doar uleiul. Adaugati apoi smantana care va aduce sosul in forma sa finala! Mai avem un singur pas: prepararea crevetilor.

„O sa incercam sa scuturam un pic de usturoi. O sa ramana doua-trei bucati, dar trebuie sa avem grija sa nu se arda”.

Astfel puteti sa va rasfatati cu un pranz de cinci stele chiar la dumneavoastra acasa.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si