Astfel, venim în ajutorul tău cu acest articol care îți spune exact la ce ar trebui să fii atent atunci când alegi serviciile unei case funerare. După cum vei vedea, criteriile sunt pe cât de simple, pe atât de eficiente.

1. Diversitatea serviciilor oferite

Trecerea în neființă a unei persoane dragi presupune o mulțime de aspecte birocratice prea puțin cunoscute pentru cei ce nu au de-a face cu ele în mod curent.

Faptul că este necesară eliberarea unui certificat de deces este doar vârful aisbergului și aspectul pe care, de fapt, îl cunoaște toată lumea. Faptul că gestionarea corpului neînsuflețit se face în condiții speciale, stabilite prin lege, este mai puțin cunoscut.

De exemplu, în România este ilegal pentru persoanele fizice să transporte un corp neînsuflețit cu mașina personală. De asemenea, pentru îmbălsămarea unui cadavru este nevoie de o serie de aprobări din partea autorităților sanitare. La fel și pentru incinerarea unei persoane decedate, proces ce trebuie să aibă loc în condiții speciale stipulate tot prin lege.

Atunci când alegi serviciile unei case funerare asigură-te că aceasta dispune de toate aprobările și acreditările necesare pentru a se ocupa în totalitate de cel pe care tocmai l-ai pierdut. Ultimul lucru pe care îl dorești în astfel de momente este să rămâi fără ajutor sau să descoperi că există aspecte de care va trebui să te ocupi personal.

2. Diversitatea pachetelor oferite

Majoritatea caselor funerare oferă o gamă destul de variată de pachete de servicii, în funcție de bugetul și dorințele celor apropiați persoanei decedate. Acestea pot varia de la costuri dintre cele mai reduse, acoperite în totalitate de către ajutorul de înmormântare oferit de statul român, până la costuri dintre cele mai extravagante, pentru cei ce doresc să marcheze trecerea în neființă într-o manieră opulentă, așa cum a trăit cel trecut în neființă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Dacă o casă funerară nu este flexibilă în opțiunile sale, ar fi indicat să cauți aceste servicii în altă parte. Nu te mulțumi cu orice ți se oferă în astfel de situații deoarece piața de servicii funerare este extrem de diversă și dacă o studiezi puțin sigur vei găsi cea mai bună opțiune pentru tine.

3. Flexibilitatea în ceea ce privește aria de acoperire

Bineînțeles că în alegerea serviciilor unei case funerare trebuie să ai în vedere aria de acoperire a acestora. Degeaba vei vrea să apelezi la servicii funerare din București, de exemplu, dacă tu locuiești în Slatina. Totuși, ceea ce este mai important în ceea ce privește aria de acoperire este flexibilitatea casei funerare la care decizi să apelezi. Există cazuri în care persoanele trec în neființă în spital, departe de casă. În aceste condiții, s-a putea să trebuiască asigurat transportul corpului celui decedat chiar și pe sute de kilometri, însă nu toate casele funerare asigură acest serviciu și sigur nu în cadrul pachetelor standard.

Asigură-te că atunci când alegi o casă funerară aceasta dă dovadă de flexibilitate in tot ceea ce ține de relația cu tine, clientul, inclusiv în privința ariei de acoperire.

4. Transparența

Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să te trezești cu costuri suplimentare la finalul înmormântării. Transparența este crucială în orice tip de serviciu, cu atât mai mult în cazul serviciilor funerare. Din fericire, în prezent este foarte simplu să te documentezi pe internet despre toate tipurile de business-uri, inclusiv despre firmele de pompe funebre. Cele mai serioase și mai de încredere au site-uri de prezentare cuprinzătoare și îți oferă, din start, toate informațiile de care ai nevoie. Nu ezita să le consulți pentru a face cea mai bună alegere în clipele cele mai grele.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Acestea sunt cele patru criterii esențiale în alegerea serviciilor unei case funerare. Deși fiecare dintre noi speră că nu va avea nevoie de acestea, în momentul în care realitatea devine sumbră este important să avem toate informațiile necesare pentru a lua cele mai bune decizii pentru noi și cei dragi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si