Cum să curățăm și să purificăm cristalele și pietrele

Pietrele și cristalele sunt vii și se schimbă pe măsură ce sunt folosite: își schimbă culoarea, se fisurează și chiar își pot pierde proprietățile dacă sunt folosite prea mult. Dar dacă le hrăniți bine și le trimiteți energie pozitivă, ele o vor păstra și vă vor putea da înapoi ceea ce vă trebuie. Există diferite tehnici pentru întreținerea, curățarea și purificarea energetică a pietrelor și cristalelor naturale folosite în litoterapie sau meditație. Vom vedea în acest articol care sunt cele patru principale: apă, pământ, sare și fumigare.

Author: Razvan Ilie luni 20 septembrie 2021 , 07:30

Când cumpărați pietre sau cristale naturale sau vi se oferă asemenea obiecte, acestea sunt deja încărcate cu energia oamenilor care le-au manipulat. Primul lucru de făcut atunci când aveți o piatră sau un cristal nou este să-l descărcați și să-l purificaț
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oricum, tratați-vă întotdeauna pietrele și cristalele cu drag și respect. După ce le-ați folosit în timpul unei ședințe de litoterapie, mulțumiți pietrelor și spuneți-le beneficiile pe care vi le-au adus. De asemenea, nu uitați să le curățați regulat cu o cârpă moale, astfel încât să-și păstreze toată strălucirea.

Când să curățați o piatră sau un cristal?

Când cumpărați pietre sau  cristale naturale  sau vi se oferă asemenea obiecte, acestea sunt deja încărcate cu energia oamenilor care le-au manipulat. Primul lucru de făcut atunci când aveți o piatră sau un cristal nou este să-l descărcați și să-l purificați de energiile (potențial negative) pe care le-a acumulat.

Acest pas ar trebui să fie făcut sistematic atunci când achiziționați o piatră nouă sau un cristal nou.

De asemenea, ar trebui să vă curățați regulat pietrele atunci când le utilizați pentru ședințele de litoterapie. În timpul acestora, acestea se încarcă și se descarcă și este necesar să neutralizați aceste întrări și risipă de energie pentru a păstra proprietățile și echilibrul pietrelor voastre. În cele din urmă, dacă purtați zilnic pietrele, va trebui să le descărcați și să le purificați. Veți simți în mod natural momentul în care au nevoie de acest lucru.

Purificarea cu ajutorul apei

Deși nu toți litoterapeuții susțin aceleași tehnici pentru îngrijirea pietrelor și cristalelor, există una asupra căreia toți sunt de acord: purificarea cu apă. Această tehnică este atât simplă, cât și eficientă. După ce ați folosit pietrele, lăsăți-le să se înmoaie într-un vas cu apă de la robinet timp de câteva ore. Vor descarca astfel energiile acumulate în contact cu corpul. Pentru a evita poluarea chimică a apei curgătoare, puteți utiliza și apă demineralizata. Această tehnică de întreținere ar trebui să devină un reflex pentru dvs. după fiecare utilizare a pietrelor sau a cristalelor. Cu toate acestea, aveți grijă, deoarece nu toate pietrele se pot purifica cu apă. Acesta este în special cazul azuritului, celestitei, granatului, piritei sau sulfului.

Îngroparea pietrelor 

Această tehnică este recomandată pietrelor și cristalelor care necesită o purificare profundă. Găsiți un loc cu pământ încărcat favorabil de energie și îngropați piatră acolo. Aveți grijă să localizați locul unde ați pus-o, pentru a o găsi cu ușurință mai târziu. Pentru purificare și descărcare eficientă, lăsați piatră în pământ pentru o perioada de câteva săptămâni până la câteva luni. În acest fel, piatra va descarca toate energiile acumulate și va găsi o a doua viață.

Când o dezgropați, curățați piatra cu apă, apoi lustruiți-o cu o cârpă înainte de a o reîncarcă.

Purificarea prin sare

Există mai multe abordări ale purificării prin sare. Prima recomandă să vă așezați piatra sau cristalul pe o grămadă de sare de mare și să o lăsați să se descarce datorită absorbției de energii realizată de către sare. A doua școală susține utilizarea unei soluții de sare cristalizată dizolvată în apă. De exemplu, unii recomandă utilizarea sării speciale pentru purificarea cristalelor precum cea găsită la   stonemania.ro, în combinație cu apa demineralizata. În acest caz, acoperiți recipientul cu un voal opac și lăsați-l să stea într-un loc liniștit timp de cel puțin trei ore. După această purificare, clătiți piatră cu apă curată și lăsați-o să se usuce la soare. Veți găsi pe site-ul stonemania.ro o sare special ambalată pentru o purificare totală a cristalelor voastre. Rețineți că băile pot fi utilizate numai pentru o piatră și o purificare. De asemenea, acordați atenție faptului că nu toate pietrele la contactul cu sarea.

Fumigație

Aceasta este o tehnică ușoară pentru a purifica și descarca pietrele de litoterapie. Constă în trecerea cristalelor prin fumul degajat de tămâie, lemn de santal sau salvie. Folosiți această tehnică atunci când doriți să curățați pietre și cristale subutilizate sau purificate frecvent. Puteți găsi, de asemenea, o gamă diversificată de bețișoare și ierburi pentru fumigație tot pe stonemania.ro.

După care?

Odată ce pietrele au fost purificate, le puteți reîncarcă. Cum să reîncărcați pietrele și cristalele? Puteți folosi puterea soarelui, a lunii și a stelelor. Există, de fapt, un număr foarte mare de metode pentru a face acest lucru. Însă asta este o altă poveste. Până atunci, nu uitați să vă achiziționați produsele pentru purificare, dar și pietre și cristale naturale de la stonemania.ro, unde veți avea numai beneficii, precum reduceri de Black Friday sau reduceri pe viață pentru acei clienți care comandă online.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si