Cum să faci răcoare în maşină fără aer condiţionat. 5 sfaturi pentru şoferi

Obținerea unei temperaturi confortabile în maşină nu se limitează la utilizarea aerului condiționat. Există câteva trucuri simple care ne ajută să ne bucurăm de autoturism în timpul verii.

R.B., joi 11 iulie 2019 , 14:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Parcaţi maşina la umbră. În acest fel volanul nu-ţi va arde mâinile, iar bordul maşinii nu va emana căldura acumulată de la soare. Astfel că, dacă găsiţi un loc mai îndepărtat la umbră nu renunţaţi la el chiar dacă aveţi mai mult de mers pe jos.

Folosiţi parasolarele. Acea bucată mică de carton poate elimina mult mai multă căldură decât pare. De asemenea, în acest fel veţi evita distrugerea bordului.

Citeste si: Dacia: Calitate la Buget

Plasați o cârpă umedă pe spoturile pentru ventilaţie. În acest fel se va răci mai repede în maşină. Acest sfat ar trebui folosit numai în momente extreme. 

Deschideți și închideți ușile. Astfel se va face curent şi se va răcori mai repede în maşină. Pare incredibil, dar funcţionează. 

Citeste si: Un taximetrist a căzut cu mașina într-o râpă

Nu uitaţi să aveţi apă la dumneavoastră. Este important să ne hidratăm. Dacă ne este rău din cauza căldurii în maşină, este important să ne umezim încheieturile și zona gâtului, scrie dcnews.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si