Cum să îţi faci singură manichiura cu gel

Dacă ai ales să îţi faci singură manichiura şi eşti începătoare în utilizarea produselor cu gel, pentru a începe cu dreptul, ai nevoie de câteva indicaţii.

Author: Andreea Bolocan luni 17 mai 2021 , 18:24

Cum îți faci singură unghiile cu gel acasă manichiura
Cum îți faci singură unghiile cu gel acasă[Sursa foto: www.images.unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Odată ce ai deprins metoda şi ai învăţat să foloseşti corect baza, gama de geluri colorate şi stratul de finish, te vei îndrăgosti de manichiura cu gel care are numeroase avantaje faţă de cea tradiţională.

Iată care sunt etapele care trebuie parcurse pentru a-ţi face singură manichiura cu gel.

Pregătirea unghiilor

Dacă deja ai o manichiură cu gel, va trebui să o îndepărtezi, proces care este condiţionat de tipul produselor folosite. Gelurile moi se îndepărtează în urma ţinerii unghiilor în tampoane îmbibate cu acetona, în vreme ce variantele tari se îndepărtează delicat cu pila pentru suprafaţa unghiilor. 

Îndepărtarea adecvată a vechii manichiuri este esenţială pentru a nu deteriora unghiile, de aceea, este bine să nu te grăbeşti şi să înlături cu răbdare fiecare strat. 

Citeste si: Despre gelul Termo

Continuă cu tăierea unghiilor la lungimea şi în forma dorită şi cu îngrijirea cuticulelor.

Pregăteşte suprafaţa unghiilor folosind o pilă cu granulaţie 220 sau chiar mai mare, adică mai fină. Pentru ca gelul de bază să adere bine pe unghie şi a nu afecta şi slabi unghiile naturale, nu lustrui prea mult suprafaţa.  

Curăţarea şi degresarea unghiilor

Dacă vrei să te bucuri de noua manichiura pentru cel puţin două săptămâni, este esenţial să cureţi şi să degresezi cu atenţie fiecare unghie! Foloseşte alcool cu concentraţie de 91% şi un şerveţel care nu lasă scame pentru a curăţa unghiile de impurităţi şi reziduuri. Este o etapă importantă care asigură aderenţa gelului de bază pe suprafaţa unghiei. Dacă vor rămâne resturi, există riscul de exfoliere şi manichiura ta nu va dura prea mult. 

Pentru degresare foloseşte acetona şi un tampon care nu lasa scama şi evită cuticulele. Înainte de aplicarea stratului de bază, asigură-te ca unghiile sunt perfect uscate. 

Aplicarea stratului de bază şi fixarea lui

Aplică pe unghii stratul de gel de bază. Acesta nu este opţional şi asigură un suport pe care gelul colorat să adere cât mai bine. Vopseşte întreaga unghie cu stratul de bază şi apropie-te cât mai mult de cuticule şi de marginile unghiilor, fără a le atinge. Dacă vei atinge cuticulele, este posibil ca manichiura să se exfolieze mult prea devreme. La final, acoperă şi vârful unghiei şi fixează produsul timp de două minute sub lampa UV.

Aplicare culoare şi fixare

Aplică al doilea strat care este de culoare. Poţi alege dintr-o mare diversitate de geluri colorate. Acestea se pot găsi în varianta:

3D- sunt ideale pentru modele tridimensionale. Nu curg, îşi păstrează forma şi nu sunt lipicioase. 

Citeste si: 7 sfaturi și trucuri pe care le puteți folosi cu mașina de spălat vase

4D- seamănă cu plastelina, este foarte elastic şi are rolul de a modela forma unghiei. Se va aplica cu o pensulă din cauciuc şi se poate folosi pentru a crea diverse modele. 

Gel colorat base one UV neon- se găseşte în culori foarte variate.

Gel colorat glitter Le Vole- şi el să găseşte în nuanţe încântătoare şi conţine pigmenţi de înaltă calitate rezistenţi la expunerea la razele soarelui. 

Gel lac cu glitter multicolor- este ultima tendință în materie de decorare a unghiilor şi se remarcă prin luciul extraordinar şi gama variată de culori.

Gelul spider- are consistenţa vâscoasă, este lipicios şi permite creare modelelor geometrice delicate precum pânza de păianjen. Este un gel colorat uşor de folosit, chiar şi de către începători.

Acestea sunt doar câteva din variantele de geluri colorate din care poţi alege! Posibilităţile sunt nenumărate şi se pot multiplica prin combinaţii între produse. Astfel poţi obţine culori noi, incredibile!

Gelul colorat se aplică în două sau chiar trei straturi şi fiecare strat se fixează corespunzător sub lampa UV.

Citeste si: VIDEO- Baby botox- Raluca Bădulescu se pregătește de sezonul estival

Aplicare strat de finisare şi protecţie

Stratul de finisare are rolul de a proteja culoarea şi, totodată, conferă strălucire manichiurii pentru o perioadă îndelungată. Se aplică la fel ca şi restul straturilor şi se fixează sub lampa UV timp de două minute. 

După fixarea acestuia, unghiile vor fi şterse cu o soluţie pe bază de alcool în concentraţie de 91% şi o cârpă care nu lasă scame. După această operaţie unghiile nu vor mai fi lipicioase. După un minut, se aplică ulei pentru cuticule şi se hidratează mâinile cu o cremă adecvată.  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si