Povestea acestei reteta incepe pe Valea Ariesului, iar ingredientele sunt proaspete si cu adevarat romanesti. Cel care s-a ocupat de bucate este Maximilian Pop, proprietarul unei pensiuni din Garda de Sus, un loc cu adevarat pitoresc.

Pentru a prepara acest ceaun motesc e nevoie de pulpa de vitel, pulpa de porc, paste de ardei, ardei kapia, cartofi, morcovi, telina, ceapa, rosii, untura, sare, piper, boia, cimbru, vin alb si coniac.


Carnea se marunteste cu cutitul, dupa care se pune intr-un ceaun cu untura. Carnea isi va lasa sucul si va fi o impletire minunata intre carnea de vita si purcel. Peste ea se toarna un pic de boia, apoi se toarna apa si se lasa sa fiarba pana cand se face ca un "suc de carne".

Urmeaza sa preparam legumele care se toaca marunt. Se adauga ceapa se lasa la prajit putin, apoi se pun cartofii si rosiile si un pic de coniac pentru un gust dumnezeiesc. Se completeaza cu un litru de vin alb, apoi se potriveste de gust cu piper, cimbru, sare, si boia dulce care vin sa consfinteasca osteneala pentru acest ceaun.

Se serveste cu pita calda si cu un paharel de horinca, sa mearga de gust.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si