Ai emoții arzătoare legate de Bac?

Este normal să ai emoții, dar trebuie să le stăpânești tu pe ele și nu invers. Bacalaureatul e important, dar nici cât să te dai peste cap, să ai căderi de calciu și altele asemenea. Important este să repeți cu calm, să te concentrezi 100% în sala de examen și pas cu pas să treci prin examene, câte unul pe rând.

Dacă îți faci prea multe gânduri sau te încarci negativ, totul va deveni ca o febră care te țintuiește la pat, dar va fi mai bine dacă înveți să te relaxezi și să înțelegi că mai oricine trece, a trecut sau va trece prin același lucru: Bacalaureatul. Și dacă pici la o materie, există sesiunea din toamnă, acolo unde ai șansa să faci ceva în plus sau diferit cu scopul de a promova BAC-ul.

Te ia cu frig când te gândești la admitere?

Admiterea la facultate... La care, mai precis? În ce localitate? La zi, la cu taxă? La mai multe deodată? La niciuna și încerci la anul, ca să fii sigur/ă că intri la facultatea mult dorită? Sunt întrebări care îți provoacă fiori pe șira spinării, pentru că realizezi că de aceste alegeri depinde viața ta din următorii ani și poate toată viața ta profesională.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Citeste si: Schimbări majore în educație. Ministrul Sorin Cîmpeanu: Ce se schimbă în anul școlar 2022-2023

Dacă ești dezorientat/ă și nu îți poți da seama în timp util nici cum să procedezi, nici ce îți dorești mai mult, relaxează-te și așează pe o coală toate variantele. Umple coala cu variante și abia apoi taie din ele, ca să ajungi la câteva piste pe care poți să le urmezi. Pe urmă, treci prin frisonul examenului de admitere (sau examenele, dacă încerci la mai multe) și o să-ți rămână doar să alegi cum procedezi pe mai departe.

Nu te stresa! Multe mai depind și de noroc

Poate că vei avea norocul ca la Bacalaureat să pice subiectele pe care le stăpânești. Poate vei avea ghinionul să pice exact subiectele la care nu te descurci prea bine. Poate că vei avea norocul să intri din prima la facultatea dorită sau ghinionul să fii primul/prima sub barajul de admitere. Vei învăța în viață că, da, norocul – sau lipsa lui – influențează drumul oricui în viață, într-o măsură sau alta.

Citeste si: Topul celor mai bune licee din Bucureşti în 2022

Nu contează cât de mult înveți, te zbați, repeți – dacă ai ghinion, îl ai și asta este. Nici cât de puțin te pregătești – dacă ai noroc, îl ai și ai rezolvat totul fără prea multă bătaie de cap. Dar mai trebuie spus ceva despre noroc...

Citeste si: Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan de mână. „Ai impresia că Bogdan nu are șanse în fața nimănui?”- kfetele.ro

Citeste si: Atacat de rechin. Un actor celebru din "Piraţii din Caraibe" a murit la 49 de ani. Și-a găsit sfârșitul în timp ce făcea surfing- radioimpuls.ro

Se spune că norocul ți-l mai faci și singur/ă!

Cum poți influența în favoarea ta soarta Bacului sau a admiterii la facultate? Calea grea este să înveți temeinic absolut totul, toate materiile, toate subiectele/ variantele. Calea mai ușoară este să apelezi la căștile de copiat, chiar și fără să le folosești – doar să le ai ca opțiune în caz că, deși te-ai pregătit pentru examen, ai ghinionul de a primi subiecte dificile pentru tine.

Altfel, ai putea să gândești strategic totul, pentru a lua cele mai bune și inspirate decizii atât apropo de răspunsurile la probele de Bac, cât și legate de admiterea la facultate. O strategie bună îți dă și un plus de încredere în propriile forțe. Succes!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si