Cum să-ți crești imunitatea în sezonul rece. Odată cu venirea toamnei, care a adus schimbări de temperatură, virozele nu au încetat să apară. Din acest motiv, este foarte important să ne menținem imunitatea puternică pentru a nu contacta viroze specifice sezonului rece.

Iată câteva sfaturi utile pentru creșterea imunității!

Consumul de alimente care întăresc imunitatea

Alimentele care cresc rapid imunitatea organismului și sunt un factor principal în lupta împotriva răcelii și gripei sunt: citricele, kiwi, coacăzele negre, afinele, murele, struguri negri, măceșele, cătina, usturoiul, ceapa, echinacea, ghimbirul, turmericul, mierea, propolisul, iaurtul, cerealele integrale, varza broccoli, spanacul, sfecla roșie, morcovii, ardeiul iute, stridiile și aloe vera.

Citeste si: Cum ne ajută acupunctura să ne întărim sistemul imunitar?

Unele dintre ele pot fi consumate atât în formă crudă, cât și în mâncăruri, ceaiuri sau suplimente alimentare.

Odihna suficientă

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Unul dintre factorii care pot duce la scăderea imunității este somnul. Este recomandat să dormiți în fiecare noapte câte 7-8 ore.

Citeste si: A început sezonul gripelor. Cum facem diferența între viroză și gripă?

Cei care au probleme cu somnul, trebuie să limiteze privitul ecranelor cu o oră înainte de culcare, deoarece lumina albastră emisă de telefon, televizor și computer poate perturba ritmul circadian sau ciclul natural veghe-somn al organismului.

Grăsimi sănătoase pentru creșterea imunității

În privința creșterii imunității, uleiul de măsline și somonul conțin grăsimi sănătoase care sporesc răspunsul imun al organismului în contact cu agenții patogeni. 

Exerciții fizice

Pentru creșterea imunității se recomandă să faci mișcare moderată. Exercițiile fizice moderate și regulate pot reduce inflamația. De asemenea, pot susține procesul de regenerare regulată a celulelor imune.

Citeste si: De ce este bine să mâncăm brânză zilnic?! Sfaturi pentru sănătate: „Aproapte toată populația are deficit”

Evitarea stresului

Creșterea imunității constă în reducerea stresului și a anxietății. Stresul pe termen lung facilitează apariția inflamațiilor în organism, dar și dezechilibrele funcției celulelor imune.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si