Creşte numărul cazurilor de gripă în rândul adulților și al copiilor

Pe vremea când exista doar Covid-19, cazurile de gripe erau puține sau cel puțin așa spuneau specialiștii. Acum, de când cazurile de Covid-19 au scăzut, cele de gripă au luat amploare.

Author: Laura Macovei joi 07 aprilie 2022 , 12:00

Creşte numărul cazurilor de gripă în rândul adulților și al copiilor

Creşte numărul cazurilor de gripă în rândul adulților și al copiilor

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În acest an, specialiștii anunță că numărul copiilor și al adulților care suferă de această afecțiune a crescut simțitor.

Care sunt principalele simptome

Principalele simptome sunt: febră înaltă, până la 40 de grade, care cedează foarte greu la antitermice, frisoane, dureri musculare și dureri de cap.

 Față de anul trecut sunt mult mai multe cazuri, față de anii precedenți, anii dinainte de pandemie, nu sunt mai multe cazuri. Aceasta era perioada infecțiilor gripale, perioada în care aveam foarte multe cazuri de infecție.

Gripa este o infecție virală care atacă sistemul respirator – nasul, gâtul și plămânii. Din păcate, uneori, gripa poate avea și complicații.

Citeste si: Un bărbat s-a trezit după ce a fost declarat decedat de medici: „Nu am reușit să îi readucem pulsul”

În fiecare an, virusurile suferă modificări. La impactul cu mediul încojurător, virusurile au niște mutații, mutațiile sunt făcute special pentru a se adapta mai bine. În principiu, mutația face virusul să fie mai contagios, eventual să evite sistemul imun sau să devină rezistent la tratament – permite supraviețuirea lui.

Un virus ca să facă mutații trebuie să circule. Virusurile gripale fac parte din categoria virusurilor cu cele mai multe mutații, de aceea vaccinurile anti-gripale se actualizează anual”, a spus medicul Irina Antonescu, potrivit Antena3.

Poate părea o răceală obișnuită

La început, gripa poate părea doar o răceală obișnuită, cu nas înfundat, strănutat și dureri în gât. Dar, potrivit specialiștilor, se dezvoltă rapid. Semnele și simptomele gripei includ: febră peste 38 de grade, dureri musculare, frisoare și transpirații, dureri de cap, tuse uscată, oboseală, congestie nazală și dureri de gât.

În momentul în care avem un copil bolnav, cu cele mai mici semne – începe să curgă nasul, tușește și face febră, rămânem acasă. Virusurile gripale sunt foarte contagioase, de aceea în această perioadă sunt foarte multe cazuri ”, a mai spus medicul.

Citeste si: Ucraina și-ar putea reveni după invazia rusă doar printr-un plan Marshall

Din fericire, majoritatea copiilor nu manifestă o forma avansată de gripă și, prin urmare, nu au nevoie de îngrijire medicală sau medicamente antivirale. În aceste cazuri, remediile cele mai eficiente sunt odihna si evitarea contactului cu alte persoane.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si