Cum se coc corect vinetele. Secretul bucătăreselor

Vrei să pui vinete la congelator pentru iarnă sau să faci zacuscă? Iată cum se coc, de fapt, corect vinetele pe aragaj, pe grătar, în cuptor şi, de ce nu, în oală!

Andreea Stoica, marți 22 septembrie 2020 , 18:04

Cum se coc vinetele pe grătar
Cum se coc vinetele pe grătar
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vinetele se pot coace la grătar, pe aragaz sau în cuptor. Vă prezentăm secretul gospodinelor privind fiecare tip de coacere precizat mai sus, precum şi o modalitate mai nouă de coacere a vinetelor, în oală.

Pentru ca vinetele să se coacă bine, acestea trebuie să fie bine coapte. Aşadar, alegeţi legumele care au coaja violetă foarte închis, spre neagră. De asemenea, este important ca vinetele să fie lucioase.

Vinetele coapte sunt lucioase şi închise la culoare
Vinetele coapte sunt lucioase şi închise la culoare

Cum se coc vinetele pe aragaz

Cel mai bine este să coci vinetele direct pe flacăra, deşi aragazul se va murdări.

Vinetele sunt coapte când încep să se înmoaie. După aceea, vinetele se pun într-un castron pe care îl acoperim şi le lăsăm aproximativ 10 minute.
După aceea, vinetele pot fi curăţate.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncaţi VINETE dacă suferiţi de aceste boli!

Cum se coc vinetele pe grătar

Toată lumea ştie că vinetele coapte pe grătar, la foc de lemne, sunt cele mai gustoase.

Vinetele se pun pe grătar în mod normal, însă este indicat ca acestea să fie înţepate din loc în loc, astfel încât să nu "explodeze" şi să le pierdem prin jar.

Coacerea vinetelor pe grătar poate dura 20-30 de minute.

Citeste si: Cum se congelează corect legumele și zarzavaturile?

Cum se coc vinetele la cuptor

Vinetele coapte la cuptor nu sunt la fel de gustoase ca cele pe grătar, însă şi ele sunt delicioase. Aşadar, dacă nu avem unde să coacem vinete la grătar, cuptorul este o soluţie la îndemână.

Cum se coc vinetele la cuptor
Cum se coc vinetele la cuptor

Pentru a coace vinetele la cuptor cele mai bine este să le tăiem pe jumătate, să le punem puţină sare şi să le băgăm în cuptorul setat pe funcţie grill, la 210 grade Celsius.

Citeste si: Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!

Putem acoperi tava cu hârtie de copt. Coacerea vinetelor în acest mod durează 15-25 de minute.

Vinete coapte în oală

La final vă prezentăm o metodă mai puţin cunoscută de coacere a vinetelor. Este vorba de coacerea vinetelor în oală.

Gustul este surprinzător de bun, iar procesul de coacere este extrem de simplu. Vinetele se curăţă şi după aceea se taie pe lungime în patru bucăţi sau şase, în funcţie de mărirea vinetelor.

Salată de vinete
Salată de vinete

Citeste si: Cum să faci cea mai bună ZACUSCĂ de vinete. Ingredientul secret pe care puțină lume îl știe!

Pe fundul oalei aranjăm cojile de vinetele, cu partea colorată în jos. După aceea, punem vinetele şi acoperim coală cu capac. Se udă un prosop pe care după ce l-am stors se asează peste capac. Acest prosop va împiedica fumul să iasă.

Punem oală pe foc puternic şi îl lăsăm aşa 10 minute. După aceea, reduce flacăra şi le mai lăsăm aşa aproximativ 20 de minute.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si